Sambata 28 Ianuarie

COD GALBEN de ninsori în aproape toatî țara. Ce spune șeful ANM


Meteorologii au emis două avertismente de viscol și ninsori, care intră în vigoare din această seară, pentru mai multe județe din România, printre care și Clujul.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a explicat cu ce fenomene urmează să ne confruntăm

"În România, deocamdată, este emis cod galben, care înseamnă viscol la munte. Vineri după-amiază sau mâine noapte este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în București, adică sudul țării, viteze de vânt de 50-60 de km/oră și am dat exemplu cu țările din bazinul Mării Mediterane ca să vedem evoluția la ce să ne așteptăm", a precizat Sandu în cadrul unei videoconferințe desfășurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

Acesta a menționat că în zonele unde vântul de peste 70 km/oră se asociază cu ninsoarea ar putea fi emise coduri portocalii pe perioade limitate.

"Urmează ca la expirarea atenționării cod galben la nivel național, adică sâmbătă după-amiază, să nu emitem la nivel național o altă atenționare, pentru că precipitațiile practic se diminuează foarte mult, rămâne însă vântul la 40-50 km/oră și pentru aceasta probabil se vor mai emite atenționări locale", a mai explicat șeful ANM.

Sandu a precizat că în acest moment în Europa, începând cu Italia, Croația, Muntenegru și vestul Serbiei, sunt emise coduri roșii pentru intensități foarte mari de precipitații asociate cu vânt.

Comentarii Facebook