Cocoșul care face gălăgie la Cluj poate cânta liniștit! O instanță de judecată a permis altui cocoș să cânte cât vrea el dimineața


Cocoșul care cântă la Cluj pe strada Madách Imre și deranjează vecinii care locuiesc în vile nu are de ce să se teamă. O instanță europeană, vorbim despre Franța, i-a permis, în 2019, altui cocoș să cânte cât vrea dimineața. Astfel, proprietarii cocoșului de la Cluj-Napoca pot spune că există un precedent în justiție și nimeni nu se poate atinge de pasărea lor.

Până acum, la Cluj, un locatar s-a plâns Primăriei Cluj-Napoca și a spus că nu poate dormi. Nu s-a ajuns la plângeri în justiție ca și în cazul din Franța.

Pe strada Madách Imre, nr. 1 sau 3, în spatele curților, un cocoș sau mai mulți fac multă gălăgie în fiecare dimineață, începând cu ora 4. Când sunt călduri mari nu se poate ține geamul deschis pentru că întreaga familie este trezită la ore improprii”, a reclamat clujeanul.

Un caz similar a făcut senzație în Franța, fiind considerat un conflict între populația rurală și cea urbană.

Cocoșul Maurice a devenit faimos după ce un cuplu de pensionari mutați pe insula franceză Oleron a dat-o în judecată pe proprietara cocoșului pentru că Maurice cânta dimineața devreme și Corrine Fesseau nu l-a redus la tăcere. 

Cazul petrecut în 2019 a devenit un simbol al neînțelegerilor dintre populația rurală și cea urbană. Mulți francezi din marile orașe caută mediul rural pentru o a doua locuință liniștită, însă nu toți acceptă sunetele și mirosurile din aceste zone.

Un tribunal din Franța a respins în septembrie 2019 plângerea vecinilor lui Corrine Fesseau și le-a cerut acestora să îi plătească lui Corrine daune de 1.000 de euro.

Din nefericire, în 2020 cocoșul s-a stins din viață. Proprietara lui Maurice a declarat că a așteptat pentru a anunța moartea cocoșului, deoarece pandemia de coronavirus era mai importantă. ”Covid-19 era mai importantă decât cocoșul meu. Maurice a fost o emblemă, un simbol al vieții rurale și un erou”, a spus Corinne Fesseau, care l-a îngropat pe Maurice în grădina sa, informează The Guardian.

36918916_1734598739988483_4628204814835122176_n.jpg

Foto: Corrine Fesseau și cocoșul Maurice

Comentarii Facebook