Clujul va monta panouri solare pe 6000 de mp pentru a face căldură. Subvenția la Termoficare e de 10 milioane de euro


Municipiul Cluj-Napoca va monta panouri fotovoltaice pe 6000 de metri pătrați și va deveni producător de energie electric.

Vedem o presiune asupra companiilor dependente de energie, dar nu le vedem încă precum niște probleme imediate și marcante Și atunci oamenii din ceea ce produc să mai recupereze câțiva bani pentru că oricum acoperișul e nefolosit. Ne propunem să mergem în această direcție.

Avem un proiect câștigat pentru compania de termoficare. Compania deține un teren de aproximativ 6.000 mp, avem deja semnat contractul de finanțare, unde vom pune panouri fotovoltaice pe acest teren, iar cu energia să producem energie termică. Ăsta e viitorul. Adică nu să produci doar energie electrică, ci să folosești acea energie electrică pe care ai produs-o pentru a produce energie termică. Anul viitor vom avea panourile montante”, precizează viceprimarul Dan Tarcea, la Profit.ro

Anul acesta,  Primăria Municipiului Cluj-Napoca a alocat 10 milioane de euro pentru subventii astfel încât să poată păstra prețul energiei termice la un nivel acceptabil pentru cetățeni. ”Pe de altă parte, mai avem proiecte să punem panouri fotovoltaice pe clădirile existente. Adică pe clădirile pe care le dețin cei de la termoficare, avem deja pe 7 clădiri publice care aparțin primăriei și suntem producători de energie. Asta înseamnă că scădem cheltuielile și rămân mai mulți bani la bugetul Clujului astfel încât să putem face mai multe investiții”, mai spune Dan Tarcea.

Comentarii Facebook