Duminica 28 Aprilie

Clujul va avea un nou centru de îngrijiri paliative. Unde va fi construit


Autoritățile locale plănuiesc înființarea unui centru de îngrijiri paliative. Acesta ar urma să fie construit pe un teren ce aparține Spitalului Clujana.

„Am discutat la Spitalul Clujana, și aici a fost inițiativa domnului profesor Constantea încă din vara anului trecut, care mi-a spus foarte sincer și foarte direct că o problemă majoră a sistemului medical clujean este problema îngrijirilor paliative, îngrijirea acelor pacienți care, din nefericire, se află într-o stare avansată de degradare a sănătății și practic minunile medicale nu mai pot face foarte multe lucruri. (...)

 Acum suntem în dialog cu Ministerul Sănătății să acredităm o componentă unde să construim un corp nou de clădire. Avem un teren care ține de Spitalul Clujana, unde prin construcția unui corp nou putem să avem un asemenea centru de îngrijiri paliative”, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul unei emisiuni de la Napoca Live.

Momentan, în Cluj-Napoca, există un singur centru de îngrijiri paliative, Centrul Sfantul Nectarie" Cluj Napoca , care se adresează în principal bolnavilor oncologici în stadii terminale sau a celor care suferă de boli cronice progresive. 

Centrul de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului care a fost inițiat în anul 2009 .

Comentarii Facebook