Clujul va avea tunel pe sub Mărăști! Se va traversa zona în 60 de secunde. Ca în filmele de acțiune

 

Clujul va construi un super pasaj pe sub Mărăști, iar șoferii vor zbura practic, parcurgând traseul în 60 de secunde.

 

Primarul Emil Boc susține că nimic nu este fantezie și că totul este realizabil, datorită tehnicii din ziua de azi. Se va ajunge ca de la 5 minute cât le ia azi șoferilor să traverseze Piața Mărăști să parcurgă distanța în 60de secunde.

 

Am discutat în cadrul Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca variantele de pasaj din Mărăşti. Se aveansează destul de repede pentru finalizarea studiului de fezabilitate, astfel încât în ianaurie - februarie 2019, proiectul să intre în Consiliul Local spre avizare.

 

Se propune ca pasajul să fie subteran, pe unde să circule autoturismele, iar la suprafaţă să treacă mijloacele de transport în comun, bicicliştii şi să fie spaţii pietonale”, a spus Emil Boc, la o emisiune de radio locală.

 

Tunelul va intra în pământ de la Biserica Sfîntu Mihail și va ieși la podul de pe strada Aurel Vlaicu. 

 

Nu s-a spus câți ani vor dura lucrările. Dacă stăm să ne gândim că un parking s-a făcut în 6 ani și un pod de 20 de metri peste Someș în 2 ani, este probabil că noul tunel va fi gata în cel puțin 10 ani. 

 

Astfel de proiecte fanteziste a mai propus și primarul Gheorghe Funar. Reamintim, astfel, tunelul pe sub Feleac și telefericul pe dealul Cetățuia.

Comentarii Facebook