Clujul, un oraș mai bun, datorită oamenilor cu suflet mare. Clujeancă: „Două întâmplări astăzi, frumoase. Nu aș vrea să le țin doar pentru mine”


În pofida tuturor problemelor care există în oraș, clujenii sunt oameni cu suflet mare. Lucru demonstrat și prin două întâmplări observate de o clujeancă în zona Tăietura Turcului. 

„Două întâmplări astăzi, frumoase, pe care nu aș vrea să le țin doar pentru mine. 

Spre vârful pantei de pe Tăietura Turcului, o șoferiță s-a blocat, nu a mai putut mișca mașina din loc câteva minute bune, coada s-a întins până în Grigorescu. Eram la vreo 20 de mașini distanță, am văzut toată scena: un domn sprinten din mașina din spate a mers la ușa doamnei, probabil s-a oferit s-o ajute, doamna i-a cedat locul la volan și acesta a dus mașina până sus, cu doamna/domnișoara alergând în urmă. Toți din coloană au așteptat până a revenit Dl la mașină și ne-am continuat drumul. Fără claxoane, fără încercări de a depăși, fără agitație inutilă”, a relatat Marcela Armanca pe pagina sa de Facebook.

La doar o oră distanță, clujeanca a observat un alt gest demn de laudă a șoferilor clujeni.

„La o oră distanță, tot în zona Tăieturii, pe trecerea de pietoni din Grigorescu, o bătrânică, cred că de peste 80 de ani, înaltă, cu mers drept (parcă purta demnitatea unei întregi dinastii), dar încet, cu o plăsuță într-o mâna și un toiag în cealaltă,  încerca să traverseze cât putea de repede strada, dar picioarele nu o prea ascultau. Se uita cu sfială la mașinile care așteptau pe cele trei benzi.

Nici una din cele trei mașini care așteptam la trecere nu ne-am mișcat,  până ce doamna nu a pășit pe trotuar. În acel moment a venit surpriza, s-a întors spre noi și a strigat cu voce cât a putut de tare: „Vă mulțumesc!". Încă aud în urechi acel "Vă mulțumesc!". Nu ne costă nimic să fim buni! Poate ar trebui să mai schimbăm puțin ritmul nebun în care gonim zilnic... spre nicăieri”, a încheiat clujeanca.

Comentarii Facebook