Clujul nu va avea MITING AVIATIC în acest an! Motivul este ABERANT - VIDEO

 

Clujul nu va avea un miting aviatic în această primăvară pentru că parcarea avioanelor de la Aeroportul Cluj nu a fost recuperată de Consiliul Județean Cluj de la o firmă privată.

 

Parcarea ANPRON 2 a fost întăbulată ilegal de o firmă privată, iar de ani de zile Consiliul Județean Cluj, proprietarul Aeroportului Cluj, nu a făcut nimic pentru a o recupera. Există o hotărâre definitivă a instanței, care stipulează clară că parcarea a fost întăbulată ilegal, dar tot degeaba. Președintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, a declarat recent că s-a încercat negocierea pentru recuperarea terenului, fără a se merge în instață pentru executarea sentinței pentru a nu fi cheltuiți banii publici. Negocierile cu firma privată au eșuat. Așa s-a mai întârziat cu câteva luni chiar un an recuperarea terenului adiacent pistei de la Aeroportul Cluj și s-a ajuns tot în instanță.

 

Între timp, pentru că nu sunt locuri de parcare, conducerea Aeroportului Cluj a anulat mitingul.

 

Ar fi trebuit în luna mai, dar din cauză că platforma ANPRON 2 este întăbulată în mod incorect în favoarea unei firme private, din cauza problemelor juridice, nu avem locuri de parcare suficiente pentru miting aerian. Din acest motiv, în acest an nu va putea fi miting aerian la Cluj.

 

La mitingurile aeriene și aeroportul a suportat o parte din costuri. Asta nu e o problemă. Problema este că nu avem suficiente locuri de parcare”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj. 

 

Președintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, a spus și el că ”mitingul este important și o să mai avem discutii cu Aeroportul. Totuși, aceste lucruri costă foarte mult. Trebuie plătit cherosenul la MIG -uri”, a precizat Vakar Istvan, lăsând să se înțeleagă că din cauza costurilor nu se organizează mitingul.

 

David Ciceo a explicat că sunt costuri, dar că acest lucru nu este o problemă, problemă este parcarea deținută de o firmă privată

Comentarii Facebook