Clujul e în ALERTĂ. Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare

 

Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Prefecturii Cluj a fost convocat de prefecul Gheorghe Vușcan, din cauza codului galben de inundaţii şi precipitaţii mixte în zilele de 14 şi 15 martie 2013 la nivelul judeţului Cluj.

 

”Potrivit datelor puse la dispoziţie de Administraţia Naţională de Meteorologie,  în intervalul 14 martie, ora 12.00 – 15 martie, ora 20.00, se instituie la nivelul judeţului Cluj CODUL GALBEN, fenomenele vizate constând în ploaie, lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului.

 

De asemenea, potrivit avertizării hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în judeţul Cluj s-a instituit COD GALBEN începând  cu dimineaţa zilei de 14 martie pe râul Arieş, precum şi pe cursurile superioare şi afluenţii din bazinele hidrografice Someşul Mic. Avertizarea rămâne în vigoare până vineri, 15 martie a.c.

 

Instituţia Prefectului solicită comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Cluj să dispună măsurile adecvate, orice evenimente/situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice din comunităţile locale trebuind aduse la cunoştiinţă Instituţiei Prefectului- judeţul Cluj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj, în timp real, pentru a se putea interveni în rezolvarea problemelor apărute, în cazul în care mijlocale proprii de intervenţie sunt insuficiente”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

 

Numerele de telefon/fax la care cetăţenii şi autorităţile publice locale pot transmite informaţii asupra situaţiilor deosebite caracteristice sezonului rece sunt: 0264-594.276 / 0264-594.799 pentru Instituţia Prefectului-judeţul Cluj şi 0264-591.255 / 0264-593873 sau 982 pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” Cluj.

Comentarii Facebook