Clujul blochează vaccinarea persoanelor din centre de vârstnici din lipsa vaccinurilor


Mai mulți administratori de centre de vârstnici din Cluj au fost anunțați că nu mai sunt vaccinuri și se amână imunzarea celor programați. 

Ion Butuza, administrator al unui centru de vârstnici, a declarat că DSP și Direcția de Protecție Socială au anunțat că nu mai sunt vaccinuri și că trebuie asigurat rapelul celor care s-au imunizat în prima etapă, conform Digi24.

Toate centrele sunt așa, avem un grup unde scrie fiecare ce probleme are, sunt 50 de centre în situația asta. De la DSP Cluj ni s-a spus că se suspendă vaccinurile până se rezolvă problema", a spus Butuza.

Subprefectul de Cluj, Irina Munteanu, a declarat că, până în prezent, dintr-un total de peste 2000 de persoane din centrele rezidențiale, peste 700 au fost deja vaccinate.

Da, au fost anunțați pentru ca planificasem pe data de 27 și 28, aproximativ 200 de persoane aparținând la cinci centre private, dar în contextul în care avem asigurate la acest moment dozele de rapel și foarte puțin în ceea ce privește etapa întâi, am înaintat către CNAS o adresă să vedem cum abordăm situația.

Nu puteam să dăm drumul acestor echipe mobile care sunt pregătite", a declarat subprefectul de Cluj, potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook