Clujul are 2 drone MQ-9 Reaper, cele mai eficiente arme din lume. Un general american a fost la Câmpia Turzii


Şeful Gărzii Naţionale Alabama, generalul maior Sheryl Gordon, a vizitat Baza 71 Câmpia Turzii, unde sunt parcate 2 drone MQ-9 Reaper americane. 

Pe timpul vizitei doamna general maior Sheryl Gordon s-a întâlnit cu echipa de comandă a Bazei şi a vizitat facilităţiile puse la dispoziţie de Baza 71 Aeriană în calitate de naţiune gazdă.

276081545_5350666214945142_4684935657444422081_n.jpg

Foto: Cele două super drone MQ-9 Reaper care sunt la Cluj

Baza 71 Aeriană a găzduit începând cu anul 2007 numeroase exerciţii comune, româno-americane la care au participat şi unităţi aparţinând Alabama Air National Guard, componentă a Alabama National Guard.

Dronele MQ-9 Reaper sunt la Cluj în februarie 2021

Drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Soleimani, a fost trimisă de americani la Baza de la Câmpia Turzii.

Un raport publicat de Flight International arată că România este se află pe locul 4 la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO. În bazele din țara noastră sunt 17 aeronave F16, alături de MIG -uri şi IAR -uri. În plus, vor mai fi cumpărate alte avioane F35, după cum a anunțat preşedintele României

SUA a adus la baza din câmpia turzii celebrele drone MQ-9 Reaper. Echipamentele aeriene ghidate de la distanţă au fost folosite la lichidarea liderului iranian Qasem Soleimani, scrie Antena3.ro.

Dronele MQ9 Reaper sau Predators II sunt vehicule pilot extrem de sofisticate. Sunt utilizate pentru lovituri aeriene, direcționare cu ghidare cu laser și, de asemenea, colectarea de informații. Utilizarea obișnuită a acestora vizează loviturile ghidate cu laser și cu o capacitate mare de distrugere a țintelor. Dar la această bază, cel mai probabil, chiar dacă au capabilităţi extinse, sunt folosite pentru culegerea de informaţii.

Comentarii Facebook