Clujul a primit 3.200 de doze de vaccin antigripal din 53.000 câte sunt necesare. Ce fac pacienții?

 

DSP Cluj anunță că a primit 3.200 de doze de vaccin antigripal, din necesarul de 53.000. 

 

Am trimis maşina la Bucureşti, va încărca 3.220 de doze de vaccin antigripal gratuit, iar începând cu săptămâna viitoare va începe distribuirea acestora, câte o sută la MAI, o sută la MapN, iar restul vor fi distribuite, pentru început, personalului medico-sanitar mai ales din medicina de urgenţă, prima linie, în ideea de a-i pregăti. Din cartagrafie, conform grupelor de risc pe judeţul Cluj, medicii de familie şi unităţile sanitare au stabilit un necesar de 53.000 de doze, înaintat Ministerului Sănătăţii. Avem prima repartiţie de 3.220 de doze, aşteptăm în continuare. Doar ministerul ştie, pentru că repartiţia vaccinului antigripal se face la nivel naţional”, a spus Mihai Moisescu, directorul adjunct al DSP Cluj.

 

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Cluj, Ana Dascăl, a precizat că situația este scandaloasă. Ea a precizat că vaccinul este necesar petru ”categoriile de risc, dar şi anul trecut am primit dozele de vaccin în trei tranşe, dintre care ultima în martie acest an. Nici nu le-am mai ridicat pentru că nu avea rost. Am primit anul trecut 60 de doze. În acest an necesarul este la cabinetul meu de peste 600. În aceste condiţii, ce să îi spui pacient?”, a spus Ana Dascăl.

 

Pacienții vor recurge la cumpărarea pe cont propriu a dozelor, iar medicii de familie vor juca rolul unor asistente și vor administra injecția.

Comentarii Facebook