”Clujul a devenit o mare vrajeala. Probabil cea mai mare din țară” - De ce s-a mutat un clujean la București


Un clujean care s-a mutat în capitala României a ajuns să se felicite pentru decizia luată. Orașele sunt la fel de scumpe, dar oportunitățile sunt net în favoarea Bucureștiului. Acesta a comparat Clujul cu Zalăul, când vine vorba despre ceea ce îți oferă.

 ”Am locuit 10 ani în Cluj-Napoca, iar începând cu ultimii 2 ani am început să mă gândesc serios dacă să mă tirez sau să mai rămân, dat fiind faptul că până-n 2019 mi-a plăcut enorm Clujul. În afara de prețul chiriilor, cam totul era calitate. Salariile mici, ca întotdeauna, dar costurile accesibile - balanța destul de echilibrată.

Însă, odată cu venirea inflației, prețurile au început s-o ia razna rău de tot, prețuri care nu mai sunt reale, ci fixate de șmecherași de mâna a doua cu pretextul inflației, pentru că da, țara e plină de oameni care nu-și pun întrebări cu privire la nicio situație. În schimb, dacă prețurile s-au ridicat semnificativ de mult, salariile abia dacă s-au mărit cu 10%-15%, ceea ce mie unul mi-a zis că e timpul sa fug fără să mai stau pe gânduri.

M-am mutat la București și prețurile la viața de oraș sunt la fel de scumpe, dar pe alocuri, un pic mai bune la chirii (garsoniera 33mp, cu CT proprie, AC, metrou/stb, kaufland, lidl, penny, mega, profi - toate la 5-7 min - ma costa 1200 RON; în Cluj mi s-ar fi cerut 1700 de lei, pe una de 22 mp, doar pentru că are toate alea pe lângă și FĂRĂ AC, bineînțeles)”, a relatat tânărul It-ist.

Acesta a realizat și o listă cu motivele care să te determine să pleci din Cluj-Napoca.

Dacă:

  • nu ai afaceri
  • ap. care sa te tina legat de Cluj (discutabil - dacă în alt oraș ajungi sa iei mai mult decat în Cluj și după ce scazi chiria)
  • nu ești student
  • născut/crescut în Cluj (și aici discutabil)
  • nu mai ai absolut niciun motiv pentru care sa ramai in Cluj. Traficul infernal și poluarea imputita din cauza lipsei de copaci face pana și o plimbare relaxanta sa devina insuportabila. Spargerea trotuarelor, în care ți s-a mai lăsat juma de metru pentru a te plimba, face ca plimbarea sa devină nu numai incomoda, ci si plina de dezgust, simtind noxele masinilor direct în nas, distanța fiind extrem de mica”.

Clujul a devenit, probabil, cea mai mare vrăjeală din țară

Nu poți face propaganda în care te lauzi ca ești peste București pentru că ai chirii mai scumpe și prețuri la fel de scumpe, dar salarii semnificativ de mici comparativ cu capitala. M-am chinuit 3 luni cu interviurile pentru un salariu decent și n-am avut nicio sansa, în schimb, am aplicat la mișto pentru job-uri din București, și, am primit mai mult decat aveam ca target în Cluj. Nici n-am mai stat pe ganduri. Și de aveam deja apartamentul mereu acolo, tot ieseam mai câștigat și plecăm din Cluj.

Clujul e oraș de 5 stele când îți ia din traistă, dar când îți dă, devine Zalau. Asta pentru ca oamenii primesc un pachet ambalat frumos pe exterior și-s prostiți că are valoare, dar înăuntru nu e nimic. A devenit o mare vrajeala. Probabil cea mai mare din țară”, a încheiat acesta.

Comentarii Facebook