Clujenii, terorizați de ciorile ce-și duc veacul prin oraș. Ce face primăria pentru a rezolva problema păsărilor gălăgioase. „E plin Clujul de ciori”


E invazie de ciori în Cluj-Napoca. În cartierul Gheorgheni, oamenii sunt terorizați de zgomotul pe care îl fac păsările și spun că nu se mai pot odihni din pricina acestora. Autoritățile au achiziționat și dispozitive speciale pentru a alunga ciorile, însă fără succes. 

Clujenii s-au săturat de ciorile ce mișiună prin oraș. În Gherogheni, locuitorii nu mai au parte de liniște. Aceștia sunt îngroziți de zgomotul pe care ciorile îl fac încă de la primele ore ale dimineții. Oamenii au făcut deja mai multe plângeri către primăria municipiului

Am efectuat de-a dreptul un studiu, care să ne arate care este cauza excesive populaţiei de ciori. Unul dintre dintre lucrurile care avantajează înmulţirea acestor păsări, este existenţa în jurul municipiului al acestor rampe de deşeuri”, declară City Managerul primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, notează Observator. 

Ce soluții s-au găsit

În urmă cu patru ani, autoritățile au achiziționat dispozitive de alungare a ciorilor. „Am achiziţionat 15 sisteme cu câte două echipamente, fiecare cu ultrasunet şi laser pe care le-am amplasat în parcul Simion Bărnuţiu”, a mai spus Gheorghe Şurubaru.

Clujenii sunt terorizați de înaripatele gălăgioase

Spre disperarea clujenilor, „soluțiile” găsite de primărie, nu par să dea roade. „E plin Clujul de ciori, încă din 2002, de când sunt la facultate aici, de atunci e plin de ciori.  Le observăm în fiecare seară”, spune un clujean. „Pe cine nu deranjează? Gunoaiele neridicate la timp şi împrăștiate reprezintă un motiv pentru care acestea sunt mai prezente”, spune revoltat un alt clujean. 

Problema ciorilor este veche. Acestea sunt protejate prin lege în România, iar vânarea lor se pedepseşte cu amendă sau chiar cu închisoare de la 3 luni la un an.


Comentarii Facebook