Clujenii sunt invitati sambata, 20 august, sa devina ornitologi pentru o zi

Clujenii pot sambata, 20 august, sa participe la Gradina Botanica la turul "Fii ornitolog pentru o zi si indragosteste-te de pasari pentru toata viata.

 

Cei interesati sunt astepati sambata, 20 august, la ora 10.00, in fata Gradinii Botanice. "Cei care vor participa la acest tur vor fi insotiti de catre ornitologul Alexandru Stermin, doctorand la USAMV, care efectueaza un studiu despre activitatea pasarilor. Cu aceasta ocazie vor fi efectuate mai multe trasee in Gradina Botanica, pe parcursul carora se va observa si monitoriza viata pasarilor din aceasta zona si chiar le va fi stimulata activitatea vocala cu ajutorul unui casetofon", se arata intr-un comunicat al Primariei, institutia care a initiat proiectul.

 

Fiecare participant va primi cate o mapa cu cate cinci formulare, cate unul pentru fiecare punct de pe traseu, care va fi completat in timpul observatiei, asa cum fac ornitologii care studiaza in Gradina Botanica.

 

Aceasta este cea de-a doua editie a turului, dupa ce de Zilele Clujului aproape 200 de clujeni au participat la o actiune de acest gen.

Comentarii Facebook