Clujenii și-au rupt picioarele pe trotuarele înghețate bocnă. Practic a fost un patinoar în tot Clujul, oamenii au ajuns la Urgențe


Peste 200 de pacienți au suferit fracturi la membrele inferioare în ultimele zile, din cauza poleiului care s-a depus pe trotuare în județul Cluj. Codul Galben de ninsori și viscol le-a luat pe autorități prin surprindere în luna februarie, iar situația nu s-a schimbat nici după ce ninsorile s-au oprit. Oamenii au patinat la propriu pe străzile Clujului. 

În ultimele trei  zile la Camera de Gardă Ortopedie s-au prezentat un număr de 208  pacienți, mulți dintre ei  prezentând semnele unor fracturi, luxații și entorse. Pacienții au fost evaluați , au primit îngrijiri de specialitate, iar cei mai mulți dintre ei s-au întors la domiciliu cu recomandări. 

Un număr de 27 persoane au fost oprite pentru  internare, iar în 19 dintre cazuri s-a intervenit  chirurgical în regim de urgență.”, a declarat pentru Știri de Cluj, Dorel Danciu, purtător de cuvânt al Spitalulului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Amintim că, potrivit OG 21/2002, persoanele fizice și juridice au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le au în proprietate și de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Totodată, ordonanța prevede că asociațiile de proprietari vor prelua, potrivit prevederilor legale, unele dintre obligațiile ce revin proprietarilor, și vor răspunde pentru realizarea acestora în fața autorităților administrației publice locale.

Comentarii Facebook