Clujenii se alatura "European Revolution". Vor protesta fata de acordurile cu FMI si Banca Mondiala

Actiunea are loc duminica, de la ora 18.00, pe bulevardul Eroilor din Cluj si este organizata sub egida "European Revolution".

 

Clujenii sunt asteptati la actiune cu "pancarte ori nemultumiri cetatenesti, pe care le vom aduna intr-o "cutie a indignarilor", dupa care le prezentam opiniei publice si autoritatilor", anunta organizatorii intr-un comunicat de presa.

 

Actiunea este organizata de miscarea "Democratie Reala Acum", care se alatura astfel altor europeni care ies in strada in 5 iunie in 130 de orase din lume sub egida "European Revolution".

 

"Nu reprezentam vreo formatiune politica si nu sustinem exclusiv vreun grup religios sau etnic. Suntem simpli cetateni, iar factorul nostru de coeziune il reprezinta indignarea fata de felul in care functioneaza sistemul politico-economic in Romania si la nivel international", spun organizatorii.

 

Acestia spun ca sunt indignati de masurile de austeritate luate de autoritati. "Dorim suspendarea acordurilor cu FMI si Banca Mondiala deoarece acestea reprezinta sursa indatorarii si saracirii Romaniei pe termen lung, in conditiile in care populatia va trebui sa suporte returnarea imprumuturilor prin impunerea unor noi masuri de austeritate", mai sustin organizatorii actiunii.

 

Foto: demotix.com

Comentarii Facebook