Duminica 28 Aprilie

Clujenii, nemulțumiți de Poliția Locală, plătită din bugetul local: „Ce fac băieții ăștia la 7 dimineața, fiind așa ocupați?”


Organigrama polițiștilor locali din Cluj-Napoca numără peste trei sute de posturi, zeci sunt vacante. Doar în anul 2022, de la bugetul local au fost alocate ​​6,6 milioane de euro, numai pentru salarii. Cu toate acestea, clujenii se plâng că niciodată nu reușesc să dea peste un echipaj disponibil care să le rezolve problemele.

Subiectul a fost amplu discutat pe o rețea de socializare, unde oamenii și-au împărtășit din experiențele proaste pe care le-au avut cu Poliția Locală Cluj. 

„Eu mă întreb ce face Poliția Locală la 7 dimineața? Păi bă nene, cum să zică de la dispecerat la 7 dimineața că vor trimite un echipaj în zonă când va fi disponibil? Am sunat în legătură cu o bandă de circulație blocată de autoturisme parcate pe banda 1. Ce fac băieții ăștia la 7 dimineața, fiind așa ocupați?”, a relatat un clujean pe platforma reddit.com. 

„Își beau cafeluța, ce să facă? Eu am sunat într-o marți la ora 10 că încerca un bărbat să-mi sară gardul, am specificat că sunt singură acasă și mi-e frică. Au trimis un echipaj peste o oră. Secția la 5 min pe jos de mine. După ce i-au mai trimis, nu știu. Normal că între timp am scos mătura și m-am apărat singură. Mai lipsea să-mi facă dosar că de ce l-am plesnit”, a comentat o clujeancă. 

„De fiecare dată când îmi duc fata la școală, este o mașină de poliție care urmărește traficul lângă școală. Pe lângă școală dimineața e complet haos, vin mașini, parchează aiurea, blochează drumul. Pe strada respectivă nu este făcut trotuar și copiii trebuie să se strecoare printre mașini. Niciodată n-am înțeles de ce stă poliția acolo dacă nu face nimic... cel mai probabil să-și bea cafeluța”, a mai punctat un părinte.

Conform bilanțului Poliției Locale din Cluj-Napoca pentru anul trecut, publicat în februarie 2024, numărul total de posturi prevăzute la Direcția Generală Poliția Locală este de 321, în creștere față de datele anunțate de municipalitate, de 311, din care ocupate sunt 268. Un număr de 45 posturi sunt vacante și alte 8 sunt temporar vacante. 

„Având în vedere dezvoltarea orașului, apariția de noi obiective (parcuri, zone de agrement, zone pietonale), este necesară încadrarea posturilor vacante pentru menținerea climatului de siguranță”, arăta raportul.

Comentarii Facebook