Clujenii care locuiesc în zona Parcului Feroviarilor au aproape zilnic pene de curent: „Cui voi face plângere pentru lucrări de mântuială?”


Inițiate în ianuarie 2022, dar promise de ani de zile, lucrările de modernizare a Parcului Feroviarilor se apropie de finalizare. Termenul pentru încheierea lucrărilor de modernizare a Parcului Feroviarilor din cartierul Iris este decembrie 2023, dar oamenii care locuiesc în zonă spun că deja au probleme din cauza „lucrărilor de mântuială”.

„De când a fost îngropată rețeaua electrică de pe strada Parcul Feroviarilor, avem aproape zilnic pene de curent. Pe 13.12.2023 am avut pană de curent de 3 ori. 

Muncitorii de la Electrica SA care au venit să rezolve deranjamentul spun că lucrările la rețeaua electrică sunt făcute de o altă companie (probabil SC Nord Conforest SA). 

Dacă mi se strică echipamentele electronice din casa, cui voi face plângere pentru lucrările făcute de mântuială?”, a sesizat un clujean Primăriei Cluj.

Clujenii își amintesc cu nostalgie cum înainte de 1990, în Parcul Feroviarilor, se amenaja, în fiecare iarnă, Orășelul Copiilor. În timp, Parcul Feroviarilor s-a transformat într-o adevărată ruină. În 2010, parcul intrase sub administrarea clubului de fotbal CFR Cluj, după ce Arpad Paszkany a semnat o asociere cu proprietarul, Compania Națională de Căi Ferate. Ulterior Paszkany a fost acuzat că a băgat drujbele în copacii parcului. Aceste acțiuni au stârnit nemulțumirea clujenilor, astfel  municipalitatea a fost nevoită să preia controlul asupra acestui teren. 

Solicitarea prin care autoritățile locale cereau transferul gratuit al dreptului de proprietate asupra Parcului Feroviarilor a fost trimisă în luna februarie 2015. În același an, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj și-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului respectiv. De atunci și până în prezent, clujenii tot așteaptă să vadă rezultatele promise. 

Comentarii Facebook