Clujenii, asteptati la "Ziua Internationala a Astronomiei"

 

Evenimentul "Ziua Internationala a Astronomiei" are loc azi, 28 aprilie, in Piata Mihai Viteazul si la Observatorul Astronomic al UBB, incepand cu ora 14:00.

Participantii vor avea ocazia sa descopere universul, prin intermediul telescoapelor astronomice ce vor fi puse la dispozitia publicului de catre organizatori, sub indrumarea unor astronomi profesionisti si amatori. Se vor putea observa: Soarele, Luna, Marte, Saturn, nebuloase, galaxii, roiuri de stele.


Ziua astronomiei se sarbatoreste de 2 ori pe an, primavara si toamna, fiind o ocazie de a populariza astronomia si de a impartasi bucuria observarii universului cu proprii ochi.

Ziua astronomiei este un eveniment organizat incepand cu 1973, iar de atunci un numar din ce in ce mai mare de astronomi amatori si profesionisti din intreaga lume organizeaza anual acest eveniment.

Evenimentul este organizat de catre Societatea Astronomica Andromeda, impreuna cu STARMAX si Observatorul Astronomic al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook