Clujenii aleg, tot mai des, fructe și legume „trecute”, cele proaspete sunt prea scumpe. Comercianţii, nevoiți să-și arunce marfa la gunoi


Fructele şi legumele proaspete sunt un lux pentru mulţi români. Aşa că, atunci când merg la piaţă, aleg produse care stau pe tarabe de câteva zile şi au preţul la jumătate. Comercianţii se plâng că puterea de cumpărare a scăzut, iar marfa lor ajunge de multe ori la gunoi.

Comercianţii fac tot posibilul pentru a-i convinge pe clienţi să cumpere fructe şi legume. Preţurile sunt mai mari faţă de anul trecut, iar oamenii se gândesc de două ori înainte să bage mâna-n buzunar. Fie cumpără cantităţi mai mici, fie se uită după produsele care nu mai sunt proaspete. 

Marfa stă pe tarabe cu zilele, iar clienţii sunt din ce în ce mai puţini, se plâng vânzătorii. Aşa au inventat reducerile. De exemplu, kilogramul de roşii abia culese se vinde cu mai bine de 10 lei, dar costă şi cu 50% mai puţin după ceva vreme. Totul se negociează, ca la piaţă.

Aruncăm foarte multe roşii, foarte multe. Dacă este căldură aici în hală, noi aducem baxurile toate, aruncăm. Aruncăm foarte multe baxuri”, declară un comerciant. 

Încercăm să le dăm pe cele mai vechi la prețuri mai mici ca să ni se vândă, altfel ajung toate la coșul de gunoi, ce ai mai mult de 3 zile, daja nu mai e bun, se poate arunca”, a mai spus un comerciant de legume-fructe. 


Comentarii Facebook