Cluj: Un psiholog spune că ni se fură datele faciale: ”Se supun acestui experiment precum maimuțele in laborator”


Un psiholog din București susține că prin proiectul ”genuflexiuni pentru un bilet de autobuz”, clujenilor li se fură datele faciale. Teoria este absurdă și poate fi demontată foarte ușor, fiind din categoria cipurilor care se introduc în corp prin vaccin sau a antenei 5G, care a fost introdusă în masca chirurgicală.

Cât cinism, sadism și cruzime! Câta bătaie de joc mai pot îndura oamenii? Li se fura datele faciale prin fel de fel de trucuri ieftine, dar sunt și umiliți, ba cu 50 de bani la pompa, ba cu un bilet de autobuz, dacă sunt in stare sa execute 20 de genuflexiuni. Oamenii se supun acestui experiment precum maimuțele in laborator. 

Doamne Dumnezeule mare, cum am ajuns aici? Cum am permis și de ce încă le permitem sa-și bată joc de noi, sa ne umilească, sa ne minta, sa ne fure încontinuu? 

P.s. Experimentul se desfășoară la Cluj, unde am trăit mai bine de 20 de ani. Paradoxul e altul: nu se poate pune problema ca oamenii nu au bani de bilet, Clujul poate fi străbătut de la un capăt la altul, pe orice distanța pe jos. Deci dacă vrei sa faci sport, o iei pe jos, nu-i musai sa faci 20 genuflexiuni pentru un bilet sa te sui într-un autobuz care circula într-un trafic infernal. E buba mare la cap”, a scris psihologul Gigi Ghinea pe Facebook, autoare a mai multor cărți. 

De fapt, nu este vorba despre niciun experiment. Clujenii care au făcut genuflexiuni în stația de pe Memorandumului au primit un bilet gratuit pe autobuze, parte a unui proiect demarat de Sports Festival și continuat și de alte firme clujene, care au finanțat biletele eliberate gratuit clujenilor care au făcut sport.

Scopul proiectului este de a promova sportul.

Aparatul nu stochează date faciale, pentru că nu are nevoie de identificarea persoanei pentru a funcționa. Poziția corpului este comparată cu o poziție ideală a celui care face genuflexiuni. Fața este dedectată doar pentru a identifica că este vorba de o persoană, un obiect sau animal, însă softul aparatului nu înregistrează și nu stochează date biometrice”, au spus cei care au inițiat campania, care a avut un real succes în rândul clujenilor.

Nimeni nu preia și stochează datele faciale.

Fără titlu.jpg

În cele cinci luni și jumătate de funcționare a Stației de Sănătate, care a fost deschisă la 23 august 2021, în centrul orașului Cluj-Napoca, clujenii au reușit să facă peste 1,2 milioane de genuflexiuni. Efortul se cumulează în peste 120.000 de minute de mișcare.

Ne bucurăm că am inițiat un proiect cu o priză atât de mare la public și că am determinat atât de multă lume, de toate vârstele să facă mișcare. Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazele prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung”, a declarat Mirel Alexa, directorul executiv Sports Festival și organizatorul Stației de Sănătate.

Stația de autobuz smart a funcționat în perioada august 2021 - ianuarie 2022, între orele 08.00-20.00. Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate și a fost valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului.

Comentarii Facebook