Miercuri 24 Aprilie

Clujeni sunați cu ȚEAPA ”accidentul” au încercat să ceară ajutorul Poliției. Ce s-a întâmplat mai departe

 

Doi clujeni în vârstă au fost sunați de un necunoscut, joi dimineața, care s-a dat drept fiul lor plecat la muncă în Anglia. Acesta a spus că a produs un accident, fiind internat în spital cu mandibula ruptă.

 

Fratele meu este plecat în Marea Britanie. Respectiva persoană s-a dat drept Andrei și a zis că este în spital, că nu poate vorbi bine pentru că are maxilarul rupt și că a călcat doi țigani pe trecerea de pietoni. Le-a cerut părinților mei 2.500 de euro. A lăsat un număr de telefon. Țeparii au sunat pe telefon pe fix la părinții mei care locuiesc la țară. Cel care a vorbi a spus că are mandibula ruptă și că este Andrei, dar nu prea poate vorbi. A spus că una dintre victime este în comă, iar cealaltă este grav rănită. le-a mai spus că l-au lăsat frânele și că are nevoie într-o oră de 2.500 de euro ca să scape de pretențiile victimelor”, a relatat fiica celor doi bătrâni sunați din Anglia. 

 

Femeia a sunat la IPJ Cluj și a cerut să vorbească cu purtătorul de cuvânt, căruia i-a oferit numărul de telefon oferit de escroci. ”Am sunat la purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj pentru a reclama această situație. Mi s-a spus să sun la 112 pentru a reclama. I-am spus că nu am ce reclama pentru că eu nu am pățit nimic. Le-am spus că dacă vor numărul pot să îl ofer, iar ei să facă o anchetă”, a mai spus clujeanca. 

 

Femeia a sunat la 112, iar de acolo i s-a spus să facă o reclamație pentru a putea fi luată în seamă. ”Eu nu am pățit nimic. Nu am căzut victimă, dar poate că alții vor cădea. Am vrut să ajut și nu am putut. Pe baza numărului de telefon ar pitea fi identificat cel care a sunat și prins. Așa m-am gândit eu. Voi analiza ce e de făcut în continuare”, a mai spus femeia, care a dorit să își păstreze anonimatul. 

 

La nivelul județului Cluj s-au semnalat cazuri de femei care au fost înțelate. Trebuie să depună plângere la Poliției pentru tentativă de înșelăciune. Altfel nu avem ce sa facem”, a spus Adnana Ilieș, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

Numărul de telefon lăsat de escroci pentru a primi banii este 0764.792.473. Un reporter Știri de Cluj a sunat pe acest număr, dar este în permanență ocupat.

Comentarii Facebook