Luni 26 Septembrie

Clujeni care vindeau animale sacrificate în condiții insalubre, depistați de DSVA și IPJ. Sute de kilograme de carne au fost confiscateDirecția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj și IPJ Cluj au reușit destructurarea unei rețele prin intermediul căreia se sacrificau și comercializau ilegal animale, în cursul nopții trecute.

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat vineri că peste 200 de kilograme de carne a fost reținută și urmează să fie distrusă.

"DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acțiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor. Este vorba de o situație în care s-au sacrificat ilegal două ovine și o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranșarea, manipularea și alte operațiuni au avut loc în condiții neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară și fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situației și urmează să stabilim sancțiunile care se impun", a precizat Ioan Oleleu, potrivit Agerpres.

Acesta a mențioant că animalele erau tăiate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranșate și dezosate, carnea urmând să fie livrată unei unități pentru o masă de 200 de persoane.

Rețeaua respectivă se afla în vizorul DSVSA de aproximativ trei luni.

Comentarii Facebook