Sambata 3 Decembrie

Clujeni abandonați pe aeroportul din Istanbul de Turkish Airlines pentru că nu aveau testul PCR COVID, deși acesta nu este încă obligatoriu


Unsprezece români nu au fost îmbarcați de Turkish Airlines la Istanbul, duminică dimineața, deoarece nu aveau testul PCR COVID-19.

Suntem 11 romani veniti din Dubai care aveam zbor spre Cluj și nu am fost lăsați să ne îmbarcăm, pentru că nu aveam test Covid. Cei de la Turkish au zis ca Aeroportul Cluj le-a transmis că nu ne pot îmbarca fără test. Avionul a plecat fără noi”, ne-a relatat un pasager.

Clujenii au venit cu escală din Dubai.

Conform deciziilor Guvernului din 4 februarie se aplică obligativitatea testului COVID la îmbarcare numai din 12 februarie. Până atunci, toți cei care vin din țări aflate pe lista galbenă sunt plasați în carantină la domiciliu. Din 12 februarie, cele două măsuri vor funcționa în paralel: testul PCR COVID va permite îmbarcarea în avion, iar la aterizare se va emite decizia de carantinare. 

Nu este clar de unde provine eroarea gravă, care a făcut ca cei 11 clujeni să fie lăsați la Istanbul.

Reprezentanții Aeroportului Cluj susțin că nu ei decid cine se urcă în avioane, aceasta fiind hotărârea companiei aeriene. 

----------------------------------

Noi ne-am interesat și am văzut cele două hotarari care spuneau că din 12 februarie trebuie test. Nu ne-am mai agitat să facem test. În Dubai la îmbarcare au spus că nu trebuie test.

Când am fost la poarta de îmbarcare în Istanbul ne-au întrebat de unde venim și am spus că din Dubai. Nu au înțeles nicicum că nu trebuie test COVID pentru a intra în România, numai din 12. Au spus că au sunat și că trebuie test PCR COVID.

Nu au acceptat nicio explicație. Le-am arătat legea și tot degeaba. Bagajele noastre erau în avion și nouă ne-au închis ușa în nas.

Ne-au lăsat acolo și apoi am mers la cei de la Turkish pentru a discuta. După tratative grele au vrut să ne ducă la București, apoi la Budapesta și să ne lase acolo. S-au retras și au tot negociat. Le-am apus să ne ducă până la Cluj, pentru că până acolo am plătit. 

Acum ne asigură transportul la 20.20 spre București, ne cazează la Hilton, și apoi zburăm dimineața spre Cluj”, ne-a precizat turista din Cluj.

Comentarii Facebook