Clujeanul Ioan Irimie este noul șef al DNA

 

Clujeanul Ioan Irimie este noul șef al DNA, fiind numit de ministrul Justiției, Mona Pivniceru.

 

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a anunțat joi dimineață că Laura Codruța Kovesi va fi înlocuită cu Tiberiu Nițu, iar la șefia Direcției Naționale Anticorupție va fi numit, în locul lui Daniel Morar, Ioan Irimia.

 

Cine este Ioan Irimie:

 

Ioan Irimie s-a născut la 22 iulie 1954.

A absolvit Liceul Teoretic 'George Bariţiu' din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (1978).

A fost profesor asimilat la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (1992-1997), Facultatea de Drept a Universităţii 'Bogdan Vodă' Cluj-Napoca (1994-1998), Facultatea de Drept a Universităţii 'Dimitrie Cantemir' din Cluj-Napoca (2000-2002). A lucrat la parchetele din Cluj, la Parchetul General (când a fost cooptat în echipa de procurori care au instrumentat dosarul lui Miron Cozma privind mineriada din 1990).

A fost şeful Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), funcţie din care a fost revocat în octombrie 2005 de procurorul-şef al DNA, Daniel Morar. În anul 2006 a fost procuror pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu. Până la finele lui 2006, a rămas procuror în structura DNA, după care şi-a cerut transferul la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

În ianuarie 2010, procurorul-şef Daniel Morar l-a rechemat la DNA, în structura Serviciului Teritorial Cluj, unde se află şi în prezent. Ioan Irimie a instrumentat mai multe dosare importante, printre care cel al fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru, dosarele 'Costeşti' şi 'Stoeneşti', care vizau evenimente petrecute în timpul mineriadelor din 1999. A primit, prin Decret prezidenţial, Diploma 'Meritul Judiciar' Clasa

Comentarii Facebook