Festivalul TEMPS D'IMAGES are loc la Cluj-Napoca, în perioada 9-16 noiembrie - VIDEO

 

Asociaţia Colectiv A organizează la Cluj a cincea ediţie a festivalului european de teatru, dans şi imagine video ”TEMPS D'IMAGES”. 

 

Dacă în ediţia trecută am încercat să prezentăm o imagine a societăţii contemporane prin intermediul proiectelor invitate în festival, în acest an vom provoca publicul la un efort de imaginaţie pentru a contura posibile scenarii ale viitorului într-un moment în care prezentul ne acaparează aproape total.

 

Credem în continuare în artiștii tineri și valoroși din România și îi suținem organizând în cadrul festivalului a doua ediție a Platformei Independente de Artele Spectacolului. Festivalul TEMPS D’IMAGES este o platformă de lansare a unor idei și de creare a unui dialog plecând de la premisa că doar prin comunicare și implicare putem ajunge la soluții care să răspundă nevoilor societății. Doar noi, împreună, putem acționa pentru schimbare și ne putem influența viitorul”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

 

Festivalul aduce publicului clujean 7 performance -uri, 6 spectacole de teatru, 3 spectacole de dans contemporan, o expoziţie video, 6 dezbateri şi lansări de carte, un film şi 3 concerte. Proiectele selecționate de noi vorbesc despre subiecte importante pentru societatea actuală, precum dependența de mediul virtual, schimbările economice și politice care ne afectează, îngrădiri ale drepturilor omului, revoltele care au avut loc în ultimii ani etc.

 

Artiştii invitaţi vin din Franţa, Germania, Irlanda, Cehia, Italia, Ungaria şi România şi îşi vor prezenta creaţiile la Fabrica de Pensule, Teatrul Maghiar de Stat, Sala Radio, Casa Tranzit, Casa TIFF, Facultatea de Teatru şi Televiziune şi Gambrinus Pub.

 

Printre spectacolele internaționale cele mai importante menţionăm spectacolul Blue Boy, concept Feidlim Cannon şi Gary Keegan (Irl), Preoteasa al Companiei Krétakör (Hu), spectacolul Kaiju al Companiei Shonen (Fr), Alexis. O tragedie greacă al companiei Motus (It), Jailbreak Mind al Companiei de Dans Fabien Prioville (De). 

 

Pe lângă acestea, din spectacolele româneşti prezentate în Platforma Independentă de Artele Spectacolului, menţionăm: 4Faust & The brainwashing mashines, regia Adriana Chiruţă, Refuz să cresc. Dacă puteţi să faceti o mică donaţie, regia Vera Ion, For the Win, regia Bogdan Georgescu, Tigrul Sibian al regizoarei Gianina Cărbunariu, SubPământ, regia David Schwartz, Home 1. & Institutul de Practică Empatică, conceput de Alexandra Pirici, Realia de şi cu Farid Fairuz.

 

Biletele sunt puse în vânzare din 1 noiembrie la Librăria Cărturești. Pentru spectacolele de la Fabrica de Pensule şi alte locaţii vă rugăm să ne scrieţi la adresa rezervari@colectiva.ro. Pentru spectacolele de la Teatrul Maghiar biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete.

Comentarii Facebook