Clujeanul Florin Bădiță, fondatorul ”Corupția ucide”, desemnat ”Personalitatea europeană a anului”

 

Clujeanul Florin Bădiță, fondatorul ”Corupția ucide”, a fost desemnat ”Personalitatea europeană a anului” alături de Emmanuel Macron, Edyta Kocyk, Boyan Slat și Krisztian Imre.

 

Florin Bădiță fusese nominalizat la categoria ”Personalitatea europeană a anului” alături de actriţa Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor şi politiciana Barbara Nowacka.

 

Câștigătorii au putut fi votați pe site-ul euronews.com până în data de 31 martie. Publicația l-a descris astfel pe Florin Bădiță: ”Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy”.

 

Acest premiu este al tuturor celor care fac ceva și pentru cei din jurul lor, al tuturor celor care sunt implicați în activități civice (ONG-uri, grupuri civice sau voluntari) și a membrilor comunității "Corupția ucide . Suntem mândri de voi! (...) Felicitări tuturor celor care pun umărul pentru a aduce o schimbare benefică României. Doar dacă vom colabora între noi și ne vom ajuta unul pe celălalt vom reuși să combatem corupția”, se mai arată în mesajul comunității Corupția ucide.

 

Premiile European Leadership au fost înfiinţate de Euronews în parteneriat cu European Business Summit şi Qualifio şi recompensează personalităţi de succes în business, politică şi inovare.

Comentarii Facebook