Clujean reținut de polițiști după ce s-a urcat aproape în comă alcoolică la volan de la prima oră a dimineții. A făcut și accident


Polițiștii clujeni au depistat, luni dimineață, un conducător auto care s-a urcat la volanul unui autoturism deși se afla într-o stare avansată de ebrietate. Acesta a cauzat și un accident rutier.

La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 07.40, poliţiştii Biroului rutier Cluj-Napoca au intervenit la un eveniment rutier cu pagube materiale, produs pe strada Fabricii din municipiul Cluj-Napoca. Cu ocazia activităţilor desfăşurate a reieşit faptul că bărbatul care a provocat evenimentul rutier, respectiv un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, transmite IPJ Cluj.

Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la expirarea reţinerii, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comentarii Facebook