Clujean, condamnat la 6 ani de închisoare pentru că și-a închis iubita în casă după o ceartă


Un bărbat din Cluj a fost fost condamnat la închisoare pentru lipsire de libertate, după ce într-o zi s-a certat cu concubina și a lăsat-o închisă în locuință împreună cu fiica acesteia de 2 ani, între orele 14-22.

Pentru că este recidivist, bărbatul are de executat o pedeapsă rezultantă de 6 ani 5 luni 10 zile de închisoare. Potrivit celor reținute de Curtea de Apel Cluj, ”în jurul amiezii, între inculpatul X şi persoana vătămată Y a izbucnit un conflict, inculpatul având un acces de gelozie legat de tatăl fiicei persoanei vătămate. Pe fondul discuţiilor contradictorii, inculpatul a ieşit din apartament în jurul orei 14:00, a încuiat uşa cu singura cheie disponibilă de la uşa imobilului (aspect confirmat atât de persoana vătămată, cât şi de martorii A şi B) şi s-a deplasat la locul de muncă, scrie Clujust.

În consecinţă, persoanele vătămate Y şi Z (minoră în vârstă de 2 ani la acea dată), nu au mai putut părăsi imobilul, având libertatea de mişcare îngrădită. Din declaraţia martorului B, vărul persoanei vătămate Y, reiese că acesta s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate în jurul orei 21:00. După ce a bătut la uşă de mai multe ori, persoana vătămată  i-a spus că nu poate deschide uşa întrucât nu are chei şi că a fost închisă de către concubinul ei, X Martorul l-a contactat telefonic pe C, fratele persoanei vătămate, iar acesta din urmă s-a deplasat la apartament împreună B. Declaraţiile martorilor C şi B au confirmat împrejurarea că uşa apartamentului era încuiată. Deşi aceştia au încercat prin diferite metode să o deschidă, nu au reuşit.

În jurul orei 22:30, fiind contactat de către martorul B inculpatul  s-a întors la locuinţă, a deschis uşa cu cheia, astfel că martorii …. şi  au intrat în apartament împreună cu inculpatul. Ulterior, au fost anunţate organele de poliţie care s-au deplasat la faţa locului, încheind astfel un proces verbal din care reies cele constatate.

Instanţa a avut în vedere și antecedentele penale ale inculpatului, acesta suferind condamnări pentru infracţiuni contra patrimoniului, la regimul circulaţiei şi pentru o infracţiune de vătămare corporală din culpă.

Comentarii Facebook