Clujean cercetat pentru evaziune fiscală. Polițiștii au recuperat doar jumătate din prejudiciu


Un bărbat, administrator al unei societăți comerciale din Cluj-Napoca, este cercetat de polițiști pentru evaziune fiscală de peste 150.000 lei.

La data de 23 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 49 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Conform polițiștilor, persoana în cauză, în calitate de administrator al unui agent economic din Cluj-Napoca, ar fi înregistrat în contabilitate documente fictive, emise de societăţi comerciale din Bucureşti, despre care există suspiciuni că nu au la baza operaţiuni comerciale reale. Astfel, acesta s-ar fi sustras de la plata taxelor către organele fiscale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 152.000 de lei.

Oamenii legii au reușit să recupereze 50% din paguba produsă bugetului de stat, fiind aplicat şi sechestru asigurator pentru recuperarea întregului prejudiciu.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Comentarii Facebook