Miercuri 8 Februarie

Clujean beat la volan a ucis un bărbat și a fugit de la fața locului. A trecut cu mașina peste victimăUn tânăr de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni după ce a părăsit locul accidentului rutier soldat cu decesul unui bărbat, fără încuviinţarea Poliţiei.

La data de 29 iunie a.c., ora 00:05, pe DJ 109A, în localitatea Vechea, a fost găsit decedat un bărbat de 48 de ani, din comuna Chinteni, ca urmare a unui accident rutier. Conducătorul autovehiculului a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea Poliţiei”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

În urma investigaţiilor desfăşurate, polițiștii au identificat şi depistat conducătorul auto, stabilind că ar fi fost implicat un tânăr de 23 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că peste trupul bărbatului decedat s-a trecut cu anvelopele unui autovehicul, care cicula prin localitatea Vechea, dinspre localitatea Deuş.

În urma depistării, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit faptul că a condus autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de bărbatul de 23 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie” şi „conducerea unui vehicul cu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prevăzute de Codul penal. Acesta urmează a fi prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate starea de fapt şi toate circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comentarii Facebook