Clujana devine spital COVID în zilele următoare. De ce nu s-a optat ÎNCĂ pentru Medicală 1 Cluj


Clinica Clujana devine spital COVID, cel târziu la finele acestei săptămâni. Acolo sunt 17 paturi de terapie intensivă și pot fi preluate sute de cazuri de COVID.

S-a optat pentru Clinica Clujana în urma unei analize, deoarece acolo sunt și secții de specialitate, unde pot fi tratate cazurile care au și alte boli, nu numai COVID-19.

La Clujana vor fi 17 paturi de terapie intensivă și alte circa 150 - 200 de paturi pentru cazurile mai puțin grave. 

Spitalul Clinic Municipal Clujana Cluj-Napoca are în total 368 de paturi, dar pentru internarea cazurilor de COVID trebuie respectate anumite criterii și nu pot fi ocupate toate. 

În cazul în care numărul infectărilor crește dramatic la Cluj, mai poate fi deschis ca spital COVID și Medicală 1, unde sunt 30 paturi de terapie intensivă. Decizia de a transformat Spitalul Clinic Municipal ”Clujana” Cluj-Napoca în spital COVID a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj și va fi anunțată public în cursul acestei zile, cu toate detaliile aferente.

Discuțiile se poartă de mai multe zile, prefectul Mircea Abrudean anunțând public că sunt în analiză cele două spitale, care trebuie să sprijine lupta pe care o duc acum medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, de la Spitalul de Recuperare și cel de Pneumoftiziologie Cluj.

Comentarii Facebook