FIUL unui psiholog din Cluj a înjunghiat în gât femeia din Profi! A scos și ochii unei pisici, dar judecătorii nu l-au văzut periculos


Tânărul de 17 ani care a înjunghiat în gât o femeie în magazinul Profi, vineri seara, pe strada Dunării, în cartierul Între Lacuri, ar fi trebuit să fie internat la un spital pentru persoane cu boli psihice, dar judecătorii l-au salvat.

D.D., 17 ani, a dispărut de acasă vineri seara și în magazinul Profi a înjunghiat în gât o femeie de 33 de ani, pe care nu o cunoștea. ”În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate”, precizau anchetatorii. 

Atacatorul a fost rapid prins. D.D., 17 ani, este cel care în luna februarie a scos ochii unei pisici pe care o adoptase. Acesta a fost dus la Clinica de Psihiatrie și pus sub tratamnent, dar a fost eliberat.

Adolescentul de 17 ani a chinuit pisica în ultimul hal, a filmat totul și a trimis imaginile persoanei de la care luase animalul.

Am primit un mesaj, un mesaj scris și un material video, în care ni se solicita ajutorul ce trebuie făcut în cazul respectiv. Materialul video prezenta explicit schingiuirea și omorârea unei pisici după primele secunde în care m-am uitat la video. Doamna respectivă a fost într-o excursie, a găsit patru pisoi. Dorea să le găsească o căsuță și în cazul de față, din dorința de a afla vești despre pisicuță, a primit materialul respectiv. Am încurajat persoana de la care provenea mesajul să meargă la secția de poliție. Violența asupra animalelor este precursorul violenței în societate”, a declarat Ana Maria Nemeș, reprezentant al Asociației Sirius Animal Rescue.

La scurt timp după incidentul cu pisica, D.D. a lovit o femeie cu o cărămidă în cap, în cartierul Mănăștur.

Magistrații de la Judecatoria Cluj au dispus internarea acestuia, în aprilie 2021, dar Tribunalul Cluj a decis cu totul altceva. ”În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de intimatul D.D.prin reprezentanţi legali D.C. şi D.E. I., împotriva încheierii penale nr. 543/15.04.2021 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o desfiinţează în întregime şi, soluţionând cauza: În baza art. 246 alin. 13 din Codul de procedură penală respinge cererea de confirmare a măsurii de siguranţă a internării medicale, luată în mod provizoriu prin Încheierea penală nr. 34/12.02.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca faţă de numitul D.D. Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă provizorii a internării medicale luate faţă de numitul D.D. cu măsura de siguranţă a obligării la tratament medical prev. de art. 109 din Codul penal până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, decideau judecătorii de la Tribunalul Cluj, în mai 2021.

Lucrurile au mers bine până vineri seara. Conform unor surse din cadrul anchetatorilor, tatăl baiatului, un psiholog de la Institutul de Medicină Legală Cluj, l-a dat dispărut cu 15 minute înainte de a fi înjunghiată în gât femeia, care își făcea liniștită cumpărăturile la Profi. 

Nu se știe de când dispăruse de acasă, dar acesta a fost dat dispărut la 18.15, iar atacul cu cuțitul a fost raportat la ora 18:30.

Cluj: Care este starea femeii înjunghiată în gât în fața magazinului Profi, de pe strada Dunării

 

Comentarii Facebook