Cluj: Tânărul care a înjunghiat în gât o femeie în Profi Mărăști și a scos ochii unei pisici, scapă de dosarul penal


Procurorii clujeni au clasat dosarul în care minorul D.D. (17 ani), fiul psihologului Cristian Delcea, deoarece nu avea discenământ atunci când a atacat-o pe femeie cu cuțitul.

Procurorii spun că tânărul nu are discernământ

Anchetatorii spun că tânărul este afectat de o gravă boală psihică, drept pentru care nu răspunde penal. Acest lucru a fost demonstrat de expertiza psihiatrică făcută.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj trebuie să decidă dacă vor menține măsura internării forțate într-un centru de psihiatrie emisă pe numele minorului, până la însănătoșirea completă, scrie Gazeta de Cluj.

După ce a înjunghiat femeia în gât, în 8 noiembrie 2021, tânărul de 17 ani, fiul unui psiholog cunoscut de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, a fost internat, la ordinul instanței ”până la însănătoşire sau până la ameliorare”, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj.

El a mai fost internat la începutul anului 2021 după două cazuri care au șocat opinia publică. A adoptat o pisică, iar apoi i-a scos ochii și i-a trimis clipul celui de la care a adoptat animalul. La scuret timp după acest incident, tânărul a aruncat cu pietre după o femeie și a rănit-o.

Judecătoria Cluj-Napoca a dispus atunci internarea tânărului, dar ulterior Tribunalul Cluj a dispus încredințarea acestuia în grija familiei. 

Cum a acționat tânărul care a înjunghiat femeia în gât

D.D., 17 ani, a dispărut de acasă vineri seara și în magazinul Profi a înjunghiat în gât o femeie de 33 de ani, pe care nu o cunoștea. ”În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă.

e599383f3977bab50808af27cb2e0062.png

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate”, precizau anchetatorii. 

Tatăl acestuia este președintele Colegiului Psihologilor din România - Filiala Teritorială Cluj

Tatăl tânărului, Cristian Delcea, este președintele Colegiului Psihologilor din România - Filiala Teritorială Cluj.

14962781_1494819843867604_8508781767377212319_n.jpg

Copilul a fost internat la București, dar în perioada 5 până în 8 noiembrie a fost ținut într-un salon la Spitalul de Copii, dar a fost vorba despre ceva provizoriu.
Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit și care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la București la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanța și că ni-l dau acasă. Efectiv nu știm ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el”, ne-a spus tatăl Cristian Delcea, de profesie psiholog.


Comentarii Facebook