Cluj - Șofer care s-a crezut mai deștept ca restul, amendat pentru că nu a oprit la bariera de la calea ferată


Un șofer a fost amendat pentru că nu a oprit la bariera de la trecerea de la nivelul cu calea ferată de pe strada Fabricii de Zahăr.

Marți, 10 iulie, în jurul orei 07.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj, aflați în cadrul activităților derulate pentru siguranța traficului, au identificat pe strada Fabricii de Zahăr din municipiu, un conducător auto în vârstă de 34 de ani, care nu a respectat obligația de a opri autovehiculul la trecerea la nivel cu cale ferată, în contextul în care barierele erau coborâte.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsura complementară acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile. 

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

Ce prevede legea la trecerile la nivel cu calea ferată

Reiterăm importanța respectării regulilor de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată! Ignorarea prevederilor legale poate provoca adevărate tragedii!

Conducătorii auto trebuie să dea dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială!

Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sau semibarierele au o importanță deosebită, rolul lor fiind de a avertiza conducătorii auto, astfel încât să poată fi evitate accidentele grave.

În conformitate cu art. 138 din 1391/2006, conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

  • barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
  • semnalul cu lumini roșiii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
  • întâlnește indicatorul ”Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, ”Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau ”Oprire”.

IMPORTANT 

În cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat.

Participanții la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligați să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenței lui.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook