Miercuri 24 Aprilie

Cluj: Reacție alergică după vaccinare anti - COVID la o asistentă de la SCIB Cluj


O asistentă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj a făcut o reacție adversă după vaccinarea anti - COVID-19.

Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergica ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifica antialergica. Este vorba de o asistentă medicală, care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Clujul a primit 375 de doze de vaccin, care au ajuns duminică la ”Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru prima etapă de vaccinare a personalului de aici. Prima persoană vaccinată în județul Cluj va fi doamna doctor Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. 

După ce se va termina faza zero, vom intra în faza unu, cu personalul medical din județul Cluj, respectiv 12.500 de persoane care vor fi vaccinare în cele 20 de centre amenajate în unități medicale din județul Cluj

În faza doi va cuprinde persoanele din grupele de risc, persoane cu vârsta de peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, în total aproximativ 132 de mii de persoane, care vor fi vaccinate, dacă își exprimă această intenție. Vaccinarea este voluntară, gratuită și necondiționată. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj: 13 în Cluj-Napoca, 3 în Turda, 2 în Dej, unul în Câmpia Turzii, Gherla și Huedin și câte unul în câteva comune.

În faza doi de vaccinare vor intra și persoanele din centrele rezidențiale, adică 2.500 de persoane, care vor fi vaccinate dacă doresc”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Clujul primește marți, 29 decembrie, 29.250 doze de vaccina anti Covid-19

Comentarii Facebook