Marti 25 Februarie

Cluj: Protest împotriva bugetului pe 2019: Nu negociem viața copiilor și a adulților cu dizabilități


Clujenii vor protesta vineri, 8 februarie, în Piața Unirii față de prevederile din bugetul pe 2019, prin care nu se alocă niciun ban pentru asistenții personali, copiii instituționalizați și persoanele adulte cu dizabilități din centrele rezidențiale.

Plata acestor bani a fost lăsată în gripa primăriilor, care vor avea sau nu bani pentru plata acestora. 

Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități! Va așteptăm mâine, in data de 08.02.2019, ora 10.00, in Piața Unirii pentru a apăra drepturile persoanelor cu dizabilități!”, anunță organizatorii protestului de la Cluj. 

Maria Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, a declarat în presa națională că Guvernul încalcă legea:

Prin această măsură fără precedent, ei încalcă legea, pentru că bugetele destinate asistenței sociale trebuie, conform legii 448, să fie alocate de la bugetul central. Mai mult, ei încalcă un principiu al planului de guvernare, cel al solidarității și al faptului că și-au asumat să păstreze aceste cheltuieli la nivel central, pentru că autoritățile locale oricum nu dau părinților banii. Sunt întârzieri majore, procese pe rol pentru părinți care nu au primit indemnizațiile de creștere a copilului sau salariile de asistent personal”.

Comentarii Facebook