Joi 8 Decembrie

CLUJ: Operațiune de salvare a unui câine prins într-un râu înghețat VIDEO


Pompierii dejeni au reușit să salveze, ieri, câinele unei familii ce a rămas captiv în gheața ce s-a format pe apa râului Someș, în dreptul localității Petrești.

Conform reprezentanților ISU Cluj, cel mai probabil gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul, și cainele a fost prins în golul creat.

Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă), care s-a spart la contactul cu gheața tăioasă. Numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal. Inimoși fiind nu s-au descurajat și cehemat pompierii în ajutor.

Militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 m, folosind barca de salvare, și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare”, anunță ISU Cluj.

Salvatorii au reușit astfel să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da șansa salvatorilor să îl încălzească și să îl ducă într-un loc protejat.


Comentarii Facebook