Cluj-Napoca / VIDEO: O stradă din oraș, BLOCATĂ în semn de nesupunere civică

 

O stradă importantă din centrul Clujului este blocată vineri de șoferi, în semn de nesupunere civică.

 

Șoferii vor circula cu 10 km/h pe strada Dorobanților. ”Vineri, 10 februarie, de la ora 12, iniţiem prima acţiune de nesupunere civică din Cluj, în semn de protest faţă de măsurile Guvernului Grindeanu. Dorim să blocăm, pentru câteva minute, traficul de pe o arteră principală, conducând cu 10km/h. Toţi cei care avem maşini ne vom întâlni în parcarea din spatele magazinului Emag, situată între Calea Dorobanţilor si Bd. 21 Decembrie (vezi harta) şi vom porni la protest. Precizăm că aceasta este o formă legală de protest şi că am ales această oră pentru adunare, după mai multe consultări cu potenţialii participanţi”, scriu inițiatorii acțiunii, pe Facebook.

----------------

UPDATE 1

 

Coloana de autoturisme a pornit din parcarea de la Filarmonică, a ieșit pe Dorobanților și a circulat cu 10 km/h spre Mărăști, revenind spre centrul orașului, pe traseul 21 Decembrie 1989 - Memorandumului - Primăria Cluj-Napoca - Napoca - Eroilor.

 

-----------------

UPDATE 2

 

Pe mașinile care au participat la protest au fost lipite afișe cu mesajele ”#Rezist”, ”Nu corupţiei”, ”Jos penalii! Un vot legitim nu înseamnă că ţi-a cumpărat mă-ta popor” sau ”În democraţie, hoţii stau în puşcărie”.

 

Acţiunea de azi este prima de nesupunere civică din Cluj-Napoca faţă de măsurile Guvernului Grindeanu, am adus protestele din stradă, care au loc în fiecare seară, la un alt nivel, de a lovi în corupţi puţin mai direct. Vrem să menţinem vie flacăra protestelor, să impulsionăm protestarii prin sufocarea traficului din oraş, circulând cu viteză de 5 – 10 km/ oră. În acest fel vrem să tragem un semnal de alarmă”, a explicat unul dintre protestatari.

 

Un alt participat la acţiune a declarat că Guvernul Grindeanu trebuie constrâns prin orice mijloc civic să demisioneze şi că, la Cluj-Napoca, manifestările de protest vor continua.

 

Poliția a ieșit pe traseu și i-a avertizat pe șoferi că blocarea unui drum public reprezintă infracţiune.



Comentarii Facebook