Cluj-Napoca: Spitalul Clinic de Recuperare primește un aparat ultraperformant pentru radioscopie digitală

 

Consiliul Județean Cluj va suporta din fondurile bugetului achiziția unui aparat de radioscopie digitală, ce va fi folosit de Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

 

Astfel, forul administrativ județean va sprijini Laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul unității sanitare subordonate, acordându-i nu mai puțin de 312.170 de lei în vederea achiziționării unui aparat Roentgen pentru radioscopie digitală.

 

Suntem conștienți că tehnologia și inovația sunt două elemente extrem de importante în sectorul sanitar, iar echipamentele medicale performante sunt indispensabile în procesul de furnizare a unor servicii complete și profesionalizate. Tocmai de aceea am decis să sprijinim această instituție spitalicească și să investim în infrastructura medicală, beneficiile utilizării echipamentului vizându-i în mod direct pe cetățeni”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Noul echipament Roetgen digital de ultimă generație va înlocui echipamentul RX vechi analogic instalat în anul 2001, pe care în prezent se efectuează un număr de peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi. Astfel, noua achiziție va permite efectuarea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate în sistem PACS – sistem de arhivare și stocare a informațiilor medicale, pot fi vizualizate în timp real de medicii din alte secții și pot fi eliberate pacientului în format digital pe CD.

 

De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare urmează să beneficieze de noi investiții în valoare de 3.855.000 de lei. Prin intermediul acestor fonduri vor fi achiziționate echipamente și aparaturi medicale precum: aparat Diapulse, microscop operator, aparat de sterilizare cu plasma, ecograf multidisciplinar și un sistem de mapping tridimensional, acestea urmând a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Comentarii Facebook