Cluj-Napoca și Florești rămân încă 14 zile în scenariul roșu: școlile, localurile sunt închise și evenimentele interzise


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că orașul Cluj-Napoca și comuna Florești vor rămâne încă 14 zile sub incidența scenariului rosu, care presupune restricții. 

Astfel, de joi, 5 noiembrie, școlile nu vor fi deschise și nici nu vor fi autorizate evenimentele publice sau private. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis miercuri, 4 noiembrie, să prelungească restricțiile în Cluj-Napoca și Florești, unde incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este peste 5.

Astfel, școlile și grădinițele vor funcționa în continuare în regim online, restaurantele și cafenelele vor funcționa numai în exterior (pe terasă), evenimentele publice și cele private (nunți, botezuri sau alte adunări) sunt interzise.

În Cluj-Napoca, sunt 5,88 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, în Florești sunt 5,53, iar în Tritenii de Jos 5,21, depășind rata de 3 cazuri la mia de locuitori până la care nu se aplică restricții. 

Comentarii Facebook