Cluj-Napoca este singurul oraș mare din România în care copiii încă nu merg la școală


Conform ordinului comun publicat în Monitorul Oficial, semnat de ministrul Sănătății și ministrul Educației, începând de miercuri, 19 mai, toți elevii din România se pot întoarce la școală, doar cu o condiție.

Elevii din Cluj-Napoca, singurii care nu se întorc la școală

Astfel, condiția impusă prin ordinul comun este ca în localitate incidența să fie mai mică de 1 la mie. Acolo unde incidența este mai mică, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot decide dacă elevii din acea localitate pot sau nu să meargă fizic la școală.

Noi am făcut ceea ce a ținut de noi să creăm cadrul legal, ministrul Educației și ministrul Sănătății, pentru ca acest Comitet municipal al municipiului București pentru Situații de Urgență și alte Comitete Județene pentru Situații de Urgență să poată decide adaptat la realități. Deci am dat libertate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În ultimele zile, municipiul Cluj-Napoca a rămas singurul oraș mare din România în care elevii nu vor merge la școală de miercuri, fiind încă în scenariul galben.

La ultima actualizare a situației, transmisă de Direcția de Sănătate Publică Cluj, în municipiu incidența este de 1.29 la mia de locuitori.

În urmă cu câteva zile, în 14 mai, în scenariul galben se mai afla Brașov, Oradea și București, însă acestea au ajuns până azi în scenariul verde. Copiii din aceste orașe se pot întoarce de miercuri în bănci, dacă Comitetele lor pentru Situații de Urgență decid acest lucru.

Între timp, în municipiul Cluj-Napoca, singurii care merg fizic la școală sunt preșcolarii, elevii din clasele I-IV și cei din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a. Restul elevilor clujeni vor continua școala online.


Comentarii Facebook