Luni 6 Februarie

Cluj-Napoca: Două perechi de lebede eliberate pe lacul Chios - FOTO

 

Patru lebede, două albe și două negre, au fost eliberate pe Lacul ”Chios” din Parcul Central Cluj-Napoca.

 

Păsările au fost readuse pe lac în cadrul unui parteneriat cu Grădina Zoologică Târgu-Mureș.

 

Povestea acestor lebede din Parcul Central Cluj-Napoca a pornit de la visul a doi frați ce au copilărit în Cluj-Napoca. 

 

Când erau copii, mama acestora le povestea despre lebedele ce trăiau cândva în orașul lor și cât de frumos era Clujul de odinioară. Cei doi nu au uitat imaginea Clujului cu lebede, astfel că, în 2016 s-au decis să se implice, să își transforme visul în realitate.

 

 

Celor doi frați, Andrei Miclăuș, inginer IT într-un program de cercetare în Germania și Alexandru Miclăuș, student la facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca, li s-au alăturat alți trei prieteni: Marius Muște, medic veterinar, Daiana Prodan, medic stomatolog și Alexandru dr. Stermin, șef lucrări la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj.

 

Împreună, cei cinci tineri au solicitat și primit sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru inițiativa lor dedicată întregii comunități. De asemenea, au obținut alături de primărie sprijinul Grădinii Zoologice Târgu Mureș, de unde, cu susținerea domnului director Horațiu Gorea, am primit în dar perechea de lebede ce și-au stabilit căminul la Cluj începând cu 1 august 2016.

 

 

Tinerii au fost sprijiniți, de asemenea, de d-nul prof. Aurel Muște din cadrul USAMV, precum și de d-nul conf. dr. Ioan Coroiu de la Facultatea de Biologie și Geologie, din cadrul UBB Cluj-Napoca”, anunță inițiatorii acțiunii.

Comentarii Facebook