Cluj-Napoca a castigat trofeul de excelenta, la categoria orase, din cadrul Galei "Zece pentru Romania" - VIDEO

Cluj-Napoca imparte marele premiu de excelenta din cadrul Galei "Zece pentru Romania" cu orasul Constanta. Trofeul a fost ridicat de primarul Sorin Apostu, care a spus ca dedica premiul clujenilor, echipei sale, dar si premierului Emil Boc

 

Cluj-Napoca s-a luptat pentru marele trofeu cu alte 13 orase importante din tara, care s-au calificat in marea finala. De mentionat sunt Timisoara, Brasov, Iasi, Arad si Baia Mare.

 

Laudatio pentru Cluj-Napoca a fost rostit de academicianul Ionel Haiduc. Acesta a spus in discursul sau ca premiul nu este deloc surprinzator, deoarece orasul Cluj-Napoca a cunoscut o explozie din punct de vedere economic si este unul dintre cele mai importante orase universitare din Romania, dar si din sud-estul Europei.

 

Haiduc a mentionat ca "mediul academic din Cluj-Napoca este unul extrem de activ. As mentiona in primul rand Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Medicina si Universitatea Tehnica, dar si institutele Academiei Romane, care toate sunt implicate activ in cercetare".

 

Trofeul a fost ridicat de primarul Sorin Apostu, care a fost scurt, a vorbit doar un minut, dar a tinut in primul rand sa le multumeasca organizatorilor care "au gandit aceasta noua sectiune la Zece pentru Romania. De asemenea, vreau sa decic acest premiu tuturor clujenilor pentru ca este meritul lor, vreau sa dedic acest premiu echipei mele de la Cluj, si vreau sa impart acest premiu cu cel care este astazi premierul Romaniei, Emil Boc".

Comentarii Facebook