Angajatii Regiei de Transport din Turda nu vor ramane pe drumuri

Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a declarat ca angajatii Regiei Autonome de Transport Local Turda nu isi vor pierde locurile de munca.

"Licitatia pentru desemnarea noului operator local nu a fost finalizata, deoarece a fost contestata. Nu va fi nici o disponibilizare. Nu stiu de ce se vehiculeaza astfel de informatii, chiar acum de sarbatori. Eu pot sa va spun ca ceea ce conteaza este caietul de sarcini al licitatiei, iar acolo se precizeaza ca noul operator, indiferent cine va fi acela, va prelua tot personalul actualei regii si parcul auto", a declarat Stefanie, pentru un site local din Turda.

Inginerul sefl al RATL Turda, Dan Mosteschi, a declarat ca prin acelasi caiet de sarcini noul operator, care a castigat licitatia, va prelua doar 60 din cei 150 de angajati ai Regiei. El a mai spus ca restul oamenilor si-ar putea pierde locul de munca, deoarece singura sursa de venit a Regiei este din sumele incasate de la pulicul calator.

RATL a contestat licitatia prin care serviciul de transport public din Turda a fost atribuit firmei SC Tour Claus SRL din Cluj-Napoca.

RATL Turda a fost descalificata din licitatie deoarece inregistreaza datorii de 5 miliarde de lei vechi la bugetul de stat. Reprezentantii Regiei contesta acest lucru si spun ca datoriile sunt din culpa primariei si ca administratia locala nu era obligata sa ii excluda din licitatie.

Comentarii Facebook