Duminica 28 Aprilie

Cluj - Mult a fost puțin mai este! Casa ridicată la Băișoara pentru patru copii superbi e gata, dar mai trebuie puțin ajutor - FOTO



Inimoasa Roscana Contraș vine în fața clujenilor cu un nou proiect aflat aproape de finalizare, dar pentru care mai este nevoie de ajutor. Casa pentru cei patru copii este ridicată, dar mai trebuie ajutor pentru mobilare și alte lucruri de detaliu.

Casa ridicată este în comuna Băișoara, iar cei patru copii și părinții lor au primit o nouă șansă la viață.

Cred că cel mai îndrăzneț proiect al meu. Să fac o casă din nimic! 

Un proiect pentru 4 copii fără o casă a lor și fără condiții decente de trai. Părinți responsabili, fără vicii, oameni simpli și harnici, dar fără noroc. Oameni pe care am considerat să îi ajutăm. Am pornit proiectul ”Cuib pentru patru prunci”, de la un teren în pantă, un deal plin de arbori și spini. 

Azi avem o casă! Dumnezeu mi-a scos pe rând în cale, acei oameni frumoși să ne ajute să împlinim. Și merită! La început de drum aveam o brumă de bănuți și un deal unde ajungeam pe un drum greu accesibil și fără asfalt. Am plâns cu bănuții aia puțini în mâna gândind că nu vor ajunge nici să toaletăm, să terasăm și să rezolvăm accesul. Și totuși am reușit încet-încet. Nu am reușit ușor acest proiect, deoarece bugetul nu a permis niciodată să angajăm o echipa de lucru. Am lucrat cu prieteni și voluntari și cu tatăl copiilor cel mai mult. 

Astăzi avem deja mobilier în camera copiilor. 

Mai avem nevoie de ajutor!!!! Pt că finisajele sunt scumpe!!! Încă nu avem o baie. Încă lucrăm la tavane în living. Și o să fie frumos, cu grindă aparentă. Dar îi vom muta curând fără echivoc! Pentru ca avem prieteni! Pentru piesele de mobilier, le mulțumim celor de la LUCIATELIER  - Lucia Ivan Pasc niște profesioniști cu inimi mari care cu mânuțele lor fac adevărate minunății. 

În ziua de azi este greu să faci o casă și dacă ai bani! Am început căsuța cu doi prieteni Camelia Cotos și Mihai Cotos. Atunci am luat în calcul chiar și un container pentru familia asta ce trebuia să părăsească locuința improvizată unde erau tolerați în spațiu împreuna cu copiii lor. Eu m-am încăpățânat! Am spus că am să fac o casă și îmi voi câștiga un loc în Rai! Și am pus mâna fraților! Martor este Dumnezeu! Pe orice am pus mâna, fizic! Nu am făcut doar vocalize pe Facebook ca să strâng sprijin de la prieteni. Am vrut pentru 4 copii ce nu-s ai mei, 4 copii senini, am vrut sa aibă locul lor! Camera lor! Să nu-i mai amenințe niciodată nimeni că îi scoate în drum!!!!! Și am reușit!!!! 

Și am să mănânc la masa lor în zi de sărbătoare! Mai avem puțin de lucru! Un pic de ajutor dacă ne mai dați și veți știi ca am schimbat definitiv destinul lor! Ajutor real, vizibil! Lucruri care fac diferenta!!!!! În toate proiectele mele asta vizez si visez: să facem diferenta! Nu doar conserve de Crăciun! Eu vreau să nu mai văd picioare goale, eu vreau sa le fie cald în spate! 

Cine mai vrea sa ne ajute aici, este ultima sută de metri, am epuizat toate Finanțele acum când mai avem un pic doar!!!! Un strop! Să îmi scrieți ca sunt aici! Iar la final am să duc un evaluator acolo, sa știe toată lumea unde este ajutorul și ce am clădit! Nimic nu am avut la discreție de la început, nici oameni, nici materiale, nimic !!!!!! Numai SUFLET! Ăla l-am pus pe tot până la ultima fărâmă! Nu avem doar casa. Avem lumină și apă curentă si avize!!!!! Tot ce spun poate fi confirmat de familia ce va locui aici! Tot ce am făcut stă dovadă, în ochii aia plini de lacrimi de bucurie a PATRU COPII.

Sunt Rocsana. Și vă mulțumesc”, a relatat Roscana Contraș, paramedic la Salvamont-Salvaspeo Cluj. 

Cum puteți ajuta?

Pentru a ajuta această cauză trebuie să luați legătura cu Rocsana Contraș, pe Facebook. Ea este cea care de ani de zile adună ghetuțe de iarnă pentru copii și apoi le duce celor care au nevoie. De asemenea, a făcut meditații cu elevii din zonele de munte și le-a dus alimente.


Comentarii Facebook