Cluj: Martor despre polițistul care a desfigurat cu ROZETA un schior la Mărișel: Cred că psihic are o problemă omul!


Patronul localului de la Mărișel unde polițistul Claudiu Rus l-a desfigurat pe un schior susține că a fost martor la tot incidentul. Patronul Le Dome, Rotariu Cătălin, spune că polițistul Claudiu Rus arăta ca o persoană cu probleme pshice și când ”bea se pierde”.

La incident au fost martori mulți oameni, dar din păcate nu s-a filmat nimic, pentru că nu funcționează camerele de supraveghere. Povestea pe scurt, relatată de Florin Opriș, victima polițistului, este așa: Polițistul l-a lovit cu pumnul pe un bărbat pe nume Victor, prieten cu Florin Opriș. Aceștia s-au dus să vadă de ce l-a lovit și i-au cerut polițistului să își ceară scuze, moment în care acesta l-a lovit pe Opriș cu pumnul în față, având montată o rozetă metalică, folosită de interlopi. ”Victor a mers să vorbească cu agresorul și eu cu sora lui sau prietena. Tot ce i-am zis tipei a fost să îl convingă să își ceară scuze și să rămână așa pentru că Victor are mulți prieteni acolo și toți am ieșit la distracție, nu la scandal. În momentul acela, a venit agresorul lui Victor din lateral și mi-a dat o lovitură violentă cu o rozetă. Mi-a spart toată fața. Trebuie să fac reconstrucție facială. Miercuri intru în operație”, a povestit Florin Opriș.

Polițist clujean cu ”pile” a desfigurat cu rozeta un schior la Mărișel. Agentul Marius Claudiu Rus e bine protejat și umblă LIBER

Versiunea lui este susținută integral de proprietarul localului ”Le Dome”:

Am deschis de curând. Camerele nu funcționau pentru că acum suntem în proces de amenajare. Nu este semnal bun și am căutat un operator. Până când au venit cei de la Vodafone cu echipamentul s-a întâmplat asta.

Mie mi-a zis cineva ”Hai până pe terasă pentru că se ceartă cineva!”. Am intrat și vorbea respectivul (n.red. polițistul) cu un bărbat, ulterior am aflat că este un prieten de-al lui Florin, un tip pe nume Victor. Când am ajuns lângă ei, Victor îl întreba ”Spune-mi de ce m-ai lovit? Cere-ți scuze și hai să o încheiem, să o lăsăm așa!”. Polițistul părea destul de agresiv, avea o atitudine de dispreț. Eu am avut emoții când m-am apropiat de el. Nu m-am apropiat ca de un om care să îmi inspire încredere. Le-am zis și eu amândurora să se liniștească și că nu are rost să se întâmple așa ceva. 

Avea o atitudine perversă. Eu l-am văzut și nu m-am apropiat de el pentru că nu am putut să îl citesc. Nu am putut să pricep ce era în privirea lui. Eu cred că psihic are o problemă omul, nu numai că era băut. Eu cred că e psihic și când bea se pierde. Foarte violent a lovit, din lateral, fără să aibă contact direct. 

Polițistul părea băut. Când am ajuns și le-am spus să se liniștească nu vorbea clar. Avea o atitudine agresivă. I-am spus că să se liniștească pentru că eu voi chema poliția și el a zis că ”Mă doare în p..ă. Nu îmi pasă de Poliție!”, a relatat patronul Le Dome, Rotariu Cătălin.

e19a6405102779a78108e7a2ebf407f5.jpg

Întrebare reporter: Polițistul părea lovit?

Nu, nu și nici Victor nu am văzut să fi avut urme. Nu se împingeau, nu era scandal? Florin s-a apropiat și el și i-a spus unui alt bărbat, care mi-am dat seama că era cu Rus Claudiu (n.red. polițistul) ”Bă, ce se întâmplă? Ia-l te rog pe prietenul tău și du-l de aici. Să zică de ce l-a lovit pe Victor și să plecați. Ne pare rău să se întâmple de astea!”. Amicul polițistului părea foarte ok și a zis ”Da, da! Acum îl iau, îmi pare rău! Nu știu ce e cu el! Nu știu de ce l-a lovit. Îl iau acum și plecăm!”. Între timp, o gagică de lângă, care din câte am înțeles tot cu polițistul era, zicea și ea ”Lăsați-l că plecăm! Lăsați-l în pace”.

Florin s-a întors spre ea și i-a spus să stea liniștită că nu vrea scandal, ci numai să spună de ce l-a lovit pe Victor. De nicăieri, polițistul l-a lovit din lateral, neprovocat, nenimic. Polițistul stătea cum mâinile jos, nu avea nicio legătură cu Florin, să fi întins mâna spre el și să îl fi provocat cumva. Nu am apucat să reacționez, să îl opresc.

După ce l-a lovit pe Florin a urmat o busculadă, a intervenit lumea. L-a lovit rău, foarte violent. Eu m-am mirat cât de tare a putut da. A intervenit lumea și a urmat o busculadă și a ieșit afară. Polițistul Claudiu a plecat apoi”. 

Întrebare reporter: Polițistul a depus plângere, spunând că și el a fost lovit. Ați văzut să îl lovească cineva?

În momentul în care el l-a lovit pe Florin și-a întins mâna să mai dea. El lovea atunci. Nu a dat o dată. A întins mâna și a dat de câteva ori. Atunci au intervenit și alți oameni, dar nu boxeri. Au încercat să îl protejeze pe Florin și cine era lângă el. S-au dat niște lovituri acolo. Nu pot să zic cine, ce, cum. 

17df21098f775696975c601a1ab76ea3.jpg

Nu mi s-a părut că l-au pedepsit pe măsura actelor sale. Eu am avut emoții că va degenera situația și chiar o să îl bată, dar nu a fost cazul. Polițistul a plecat în câteva minute”. 

Surse din cadrul IPJ Cluj au declarat pentru Știri de Cluj că polițistul Claudiu Rus a depus o plângere la Parchetul Huedin, dar în paralel și s-a luat legătura și cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, pentru că procurorii vor să se autosesizeze din oficiu pentru a face verificări.

Polițiștii au făcut și un raport cu cele constatate la UPU Cluj, iar procesul verbal a fost trimis către Controlul Intern, pentru verificări pe plan disciplinar. Dacă victimele fac plângere de natură penală, e evident că vom suspenda cercetarea disciplinară până la finalizarea cercetărilor penale”, precizează sursa citată.

Cel mai probabil polițistul Claudiu Rus își va înceta cariera în poliție, după acest incident. Victima acestuia, Florin Opriș, nu a făcut încă plângere, el fiind internat de duminică. Acesta a fost operat miercuri la Clinica de Maxilo-Faciale, iar totul a decurs bine. El trebuie să fie supus la trei intervenții chirurgicale de introducerea a trei plăcuțe de titan pentru susținerea oaselor distruse și apoi intervenții pentru reconstrucția feței.

Claudiu Rus a spus că el se consideră victimă. ”Poziția mea o să vezi. Avem om de presă la IPJ. O să aștepți și o să vezi soluția, soluția la incidentul care a fost acolo. Mie mi se pare că am fost o victimă. Da cine-i Opriș? Eu nu-i cunosc pe niciunul. Din păcate, eu nu-i cunosc pe niciunul din oamenii ăia. Eu vreau să … o să depun o plângere și se va soluționa. Nu am nimic de declarat”, a spus Rus, polițistul acuzat, conform ziarulclujean.ro.

Omul de presă”, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș, a declarat că ”în urma unui incident produs pe raza localității Mărișel, in care ar fi fost implicat și un coleg de-al nostru, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea unor verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor care se impun.

Conform primelor date, într-un local public din apropierea pârtiei de ski a avut loc o altercație între mai mult persoane. În urma acesteia, un polițist aflat în timpul liber, precum și alte persoane ar fi suferit leziuni. Politistul implicat a depus plangere”.
Conform certificatului medico-legal polițistul are nevoie de 3 - 4 zile ingrijiri medicale.

Comentarii Facebook