Polițist clujean cu ”pile” a desfigurat cu rozeta un schior la Mărișel. Agentul Marius Claudiu Rus e bine protejat și umblă LIBER


Agentul Marius Claudiu Rus, lucrător la Serviciul de Investigații Criminale, este acuzat că a desfigurat cu rozeta, armă albă folosită de interlopi, un schior care se relaxa după o partidă de schi, sâmbătă seara, în localul ”Le Dome”.

Florin Opriș era cu iubita lui și cu un prieten la apres ski când s-a produs tot incidentul absolut halucinant. 

Am fost la Mărișel la pârtie și apoi am rămas la Apers ski, la Le Dome. Eu eram cu prietena mea și încă un prieten (Victor). Pe la ora 1.00 și ceva, Victor vine și îmi spune mie și unor cunoscuți de-ai lui că a fost lovit din senin în barbă de un necunoscut (n.red. ulterior s-a aflat că este polițistul Marius Claudiu Rus).

Un tip, prieten cu Victor, a mers să vorbească cu agresorul și eu cu sora lui sau prietena.

Tot ce i-am zis tipei a fost să îl convingă să își ceară scuze și să rămână așa pentru că Victor are mulți prieteni acolo și toți am ieșit la distracție, nu la scandal. În momentul acela, a venit agresorul lui Victor din lateral și mi-a dat o lovitură violentă cu o rozetă.

Mi-a spart toată fața. Trebuie să fac reconstrucție facială. Miercuri intru în operație.

pentru început trebuie puse 3 plăcuțe de titan pentru toate oasele fărâmițate în urma loviturii cu rozeta.

Prietenul lui Victor care a vorbit cu polițistul a zis că acesta i-a zis că nu știe ce înseamna aroganța și că să dispară că dacă nu îl împușcă. A mai zis că Rus e frațiorul lui (șeful IPJ Cluj, Mircea Rus). Am înțeles că inspectorul șef e ceva văr cu polițistul care m-a lovit (n.red. Mircea Rusu neaga orice legătură de rudenie)”, a relatata Florin Opriș.

1f2e9cdd15a78dd2c338fb529c0654dc-5531269-400_400.jpg

Foto: Arma albă folosită de polițist

Culmea este că tot polițistul care i-a lovit pe cei doi a depus plângere la poliție. 

marius-claudiu-rus-2.jpg

El a depus plângere deja. Eu am fost tot prin spitale de sâmbătă și nu am reușit să fac nimic în aceasta direcție. Eu am fost în noaptea de sâmbătă spre duminică la UPU, iar acolo a venit poliția pentru că eram lovit. Mi-au zis să merg sa depun plângere la Mărișel, nu la ei. 

Culmea este că luni m-au sunat că au aflat că agresorul e polițist, probabil în urma plângerii lui. Mi-au spus să merg la Cluj, dar nu am avut când pentru că sunt internat”, a mai spus Florin Opriș.

Victima polițistului a afirmat că în momentul loviturii a căzut inconștient, iar între timp polițistul bătăuș a dispărut. 

Florin Opriș este șocat că un polițist, în 2020, umbla la el cu rozeta ca ultimii golani. I-a și spus unuia dintre apropiații lui Victor, cel pe care l-a lovit prima dată polițistul, că să stea cuminte că dacă nu îl împușcă.

Cazul este unul deosebit de grav, iar Florin Opriș are acum nevoie de introducerea a trei plăcuțe de titan pentru susținerea oaselor distruse și apoi intervenții pentru reconstrucția feței. ”Dacă mă lovea câțiva centimetri mai la dreapta, mă omora, pentru că mă lovea în tâmplă”, a completat Opriș, care va depune plângere după ce va ieși din spital. 

WhatsApp Image 2020-01-21 at 22.10.06.jpeg

Claudiu Rus a spus că el se consideră victimă. ”Poziția mea o să vezi. Avem om de presă la IPJ. O să aștepți și o să vezi soluția, soluția la incidentul care a fost acolo. Mie mi se pare că am fost o victimă. Da cine-i Opriș? Eu nu-i cunosc pe niciunul. Din păcate, eu nu-i cunosc pe niciunul din oamenii ăia. Eu vreau să … o să depun o plângere și se va soluționa. Nu am nimic de declarat”, a spus Rus, polițistul acuzat, conform ziarulclujean.ro.

In urma unui incident produs pe raza localității Mărișel, in care ar fi fost implicat și un coleg de-al nostru, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea unor verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor care se impun.

Conform primelor date, într-un local public din apropierea pârtiei de ski a avut loc o altercație între mai mult persoane. În urma acesteia, un polițist aflat în timpul liber, precum și alte persoane ar fi suferit leziuni. 

Politistul acuzat de agresiunile fizice a depus plangere pentru loviri”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj într-o informare scrisă.

Florin Opriș susține că nu l-a agresat pe polițist. 

Polițistul Claudiu Rus a fost acuzat și în iulie 2019 de un bărbat din Râșca că a fost lovit cu cătușele în față. Rus era atunci ajutor de șef de post la Mărișel,iar în urma incidentului a fost mutat rapid la Serviciul de Investigații Criminale, înainte de începerea cercetărilor disciplinare.

Claudiu Rus a mai fost cercetat în trecut și a rămas fără arma din dotare aproape un an, pentru că și-ar fi amenințat iubita că o împușcă, conform presei. El a fost cercetat de conducerea din 2017 - 2018, dar a scăpat basma curată.

Comisarul Mircea Rus nu este rudă cu polițistul agresiv. Ultimul a depus plângere la Parchetul Huedin, dar în paralel Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a autosesizat și a declanșat o anchetă în acest caz. 

Dacă Florin Opriș va avea peste 90 de zile de îngrijiri medicale fapta va fi încadrată la vătămare corporală, iar dacă nu fapăta va fi de lovitură și acte de violență. 

Știri de Cluj a discutat și cu proprietarul localului ”Le Dome”, Cătălin Rotariu, care a fost martor direct la tot incidentul:

Am deschis de curând. Camerele nu funcționau pentru că acum suntem în proces de amenajare. Nu este semnal bun și am căutat un operator. Până când au venit cei de la Vodafone cu echipamentul s-a întâmplat asta.

Mie mi-a zis cineva ”Hai până pe terasă pentru că se ceartă cineva!”. Am intrat și vorbea respectivul (n.red. polițistul) cu un bărbat, ulterior am aflat că este un prieten de-al lui Florin, un tip pe nume Victor. Când am ajuns lângă ei, Victor îl întreba ”Spune-mi de ce m-ai lovit? Cere-ți scuze și hai să o încheiem, să o lăsăm așa!”. Polițistul părea destul de agresiv, avea o atitudine de dispreț. Eu am avut emoții când m-am apropiat de el. Nu m-am apropiat ca de un om care să îmi inspire încredere. Le-am zis și eu amândurora să se liniștească și că nu are rost să se întâmple așa ceva. 

Avea o atitudine perversă. Eu l-am văzut și nu m-am apropiat de el pentru că nu am putut să îl citesc. Nu am putut să pricep ce era în privirea lui. Eu cred că psihic are o problemă omul, nu numai că era băut. Eu cred că e psihic și când bea se pierde. Foarte violent a lovit, din lateral, fără să aibă contact direct. 

Polițistul părea băut. Când am ajuns și le-am spus să se liniștească nu vorbea clar. Avea o atitudine agresivă. I-am spus că să se liniștească pentru că eu voi chema poliția și el a zis că ”Mă doare în p..ă. Nu îmi pasă de Poliție!”, a relatat patronul Le Dome, Rotariu Cătălin.

Întrebare: Polițistul părea lovit? Nu, nu și nici Victor nu am văzut să fi avut urme. Nu se împingeau, nu era scandal?. 

Florin s-a apropiat și el și i-a spus unui alt bărbat, care mi-am dat seama că era cu Rus Claudiu (n.red. polițistul) ”Bă, ce se întâmplă? Ia-l te rog pe prietenul tău și du-l de aici. Să zică de ce l-a lovit pe Victor și să plecați. Ne pare rău să se întâmple de astea!”. Amicul polițistului părea foarte ok și a zis ”Da, da! Acum îl iau, îmi pare rău! Nu știu ce e cu el! Nu știu de ce l-a lovit. Îl iau acum și plecăm!”. Între timp, o gagică de lângă, care din câte am înțeles tot cu polițistul era, zicea și ea ”Lăsați-l că plecăm! Lăsați-l în pace”.

Florin s-a întors spre ea și i-a spus să stea liniștită că nu vrea scandal, ci numai să spună de ce l-a lovit pe Victor. De nicăieri, polițistul l-a lovit din lateral, neprovocat, nenimic. Polițistul stătea cum mâinile jos, nu avea nicio legătură cu Florin, să fi întins mâna spre el și să îl fi provocat cumva. Nu am apucat să reacționez, să îl opresc.

După ce l-a lovit pe Florin a urmat o busculadă, a intervenit lumea. L-a lovit rău, foarte violent. Eu m-am mirat cât de tare a putut da. A intervenit lumea și a urmat o busculadă și a ieșit afară. Polițistul Claudiu a plecat apoi”. 

Polițistul a depus plângere, spunând că și el a fost lovit. Ați văzut să îl lovească cineva?

În momentul în care el l-a lovit pe Florin și-a întins mâna să mai dea. El lovea atunci. Nu a dat o dată. A întins mâna și a dat de câteva ori. Atunci au intervenit și alți oameni, dar nu boxeri. Au încercat să îl protejeze pe Florin și cine era lângă el. S-au dat niște lovituri acolo. Nu pot să zic cine, ce, cum. 

Nu mi s-a părut că l-au pedepsit pe măsura actelor sale. Eu am avut emoții că va degenera situația și chiar o să îl bată, dar nu a fost cazul. Polițistul a plecat în câteva minute. 

Comentarii Facebook