Miercuri 24 Aprilie

Cluj: Iubitorii de animale îi cer lui Boc să anuleze focurile de artificii


Iubitorii de animale din Cluj-Napoca îi cer primarului Emil Boc să anuleze focurile de artificii din noaptea de Revelion, pentru că stresează animalele. 

Scrisoare deschisa către primarul Emil Boc si Primăria Municipiului Cluj-Napoca,

Domnule primar Emil Boc,

In numele iubitorilor naturii, ai animalelor, Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, vă solicită insistent și cu respect să anulati spectacolele cu focuri de artificii din seara de Revelion și nu numai!

Aceste manifestări, precum si cele cu petarde produc zeci de victime umane anual, produc un mare disconfort auditiv si nu mai reprezintă o distracție demna de perioada in care traim.

IN PRIVINȚA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR, menționăm că acestea dăunează grav sănătății animalelor sălbatice și mai ales domestice, după cum foarte bine cunoașteți si după cum vi s-a adus la cunoștință în anii trecuți. 

Anual se produc decese ale animalelor si efecte ireversibile asupra sănătății acestora și solicitarile noastre din trecut au rămas fără reacții din partea autorităților, chiar și a Primăriei Cluj-Napoca.  

Considerăm că distracția de moment demodata și periculoasă nu ar trebui să fie folosită pentru satisfacerea unei părți a cetățenilor sau electoratului. Pe de-o parte ne opunem petardelor prin autoritățile de care dispunem, iar pe de alta încurajăm utilizarea artificiilor.

În speranța că vocile a mii de cetățeni si ale necuvântătoarelor fără apărare din Cluj-Napoca nu vor fi trecute cu vederea, va rugăm să dați curs solicitării noastre!”, precizează Organizația pentru Protecția Mediului și Antibraconaj - ANCBP Cluj.

Comentarii Facebook