Luni 8 August

Cluj: Interlopul Căposu, arestat pentru trafic de droguri alături alți zece complici. Cine sunt traficanții


Pintea Sergiu Dan, poreclit Căposu, este unul dintre traficanții de droguri arestați de judecători, după ce au fost făcute percheziții de către procurorii DIICOT Cluj, în 19 mai, la domicilii din Cluj-Napoca, Baciu și Florești.

La perchezițiile făcute de procurori au fost reținute următoarele persoane:

HANZI NICUŞOR DAN

ANATAL PETER LAJOS

COCOI VIOREL TRAIAN

JURJA ADRIAN IOAN

LUDVIG IULIU

MOLDOVAN DOMIŢIAN

OLTEAN ION COSMIN

PINTEA SERGIU DAN

PLATZ JANOS

ZĂGREAN DUMITRU

CRIŞAN VASILE GELU

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti şi Baciu, județul Cluj, la locuințele a 12 persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. 

11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în vederea dispunerii măsurilor preventive. 

Din cercetări a reieșit că, din 2019 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat și deținut pentru consum propriu droguri de risc și substanțe psihoactive, în județele Cluj și Hunedoara.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 1 kg. de cannabis, aproximativ 200 de plicuri ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 16.620 de lei, 7.890 de euro, mai multe telefoane mobile, o puşcă airsoft, grindere, bancnote rulate, cântare electronice şi ambalaje cu urme de substanţe. 

Totodată, a fost depistat un bărbat urmărit, acesta fiind condamnat definitiv într-o cauză privind comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. 

La actiune au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Alba şi Mureş, precum și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook